Zgarcenia soferilor poate duce la accidente! 5 piese care ne pun viata in pericol daca le luam la mana a doua

Accident masina

Datele statistice arata ca in Romania exista pe drumurile publice aproximativ 100.000 de masini cu ITP-ul expirat, iar o mare parte dintre ele nici nu il pot obtine din cauza mai multor nereguli la sistemul de franare, cel mai important aspect legat de siguranta celor aflati in masina, dar si a celor din jur.

Conform mai multor statistici realizate de site-urile de specialitate, o mare parte dintre romani prefer sa cumpere piese vitale pentru siguranta pe sosea la mana a doua, desi sunt recomandate ca ele sa fie noi. Iata ce piese sunt achizitionate de romani de la second-hand.

1. Bieletele de directie

Directia unei masini este partea cea mai importanta, iar bieletele sunt cheia directiei deoarece fac legatura intre fuzeta de caseta de directie si volan. Bieletele sunt cele care receptioneaza toate socurile in plin din cauza gropilor, a virajelor sau a denivelarilor. Aceste piese sunt printre cele mai cautate din Romania, in special datorita drumurilor proaste si nu este de mirare faptul ca ele se gasesc la second-hand pentru buzunarele subtiri.

2. Anvelope

Exista inca soferi care isi achizitioneaza anvelope utilizate deja de un an sau doi cu un grad mare de uzura care pot provoca adevarate tragedii pe sosea. Daca chiar nu avem bani anvelope noi, mai bine cumparam niste anvelope second-hand aduse din strainatate cu o uzura minima si cu DOT care sa nu fie mai vechi de 4 ani cu sub 5 mm “carne”.

3. Placute de frana si discuri

Cei mai slabi potenti financiari din tara care isi permit totusi o masina recurg la gesturi extreme si achizitioneaza de multe ori placute de frana la mana a doua, fiind multe dintre ele aduse din strainatate de pe masini care le-au epuizat aproape la maxim. Multi dintre ei cumpara si discuri de frana la mana a doua, iar unele pot fi deja crapate, uzate sau ovalizate.

4. Faruri

Achizitionarea de faruri la mana a doua nu este un lucru tocmai rau si este practicat de multi soferi din tara, insa de multe ori calitatea celor de la dezmembrari este una destul de proasta. Un far prost ne ofera o vizibilitate proasta, iar lucrurile se pot complica destul de mult in conditiile de noapte, ploaie sau ceata. Daca avem posibilitatea sunt recomandate niste faruri cu o lumina puternica pentru a avea o privire de ansamblu exclenta asupra carosabilului.

5. Amortizoare

Amortizoarele sunt si ele elemente de siguranta, iar in ciuda faptului ca le putem gasi foarte usor pe internet este recomandat sa nu utilizam acest gen de practici. Daca folosim niste amortizoare vechi ele se vor scurge imediat dupa ce le folosim, iar acest lucru poate duce la un accident din cauza masinii care devine extrem de saltareata in astfel de conditii.

Newsletter

Whatsapp