Vouchere pentru masini electrice sau benzina Euro 6 oferite de Primaria Bucuresti! Iata in ce conditii!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 25 Iulie 2018

Din ce in ce mai multe stiri despre vanzarea masinilor electrice sau hibride in Romania de parca ar fi niste OZN-uri la care au acces doar oamenii cu foarte multi bani care isi doresc un mijloc de transport excentric. Problema este ca excentrice nu sunt aceste masini, insa nu sunt nici ieftine.

Poate ca exista mai multi soferi romani care si-ar dori sa conduca o masina electrica sau hibrida, insa poate ca nu au posibilitate materiala sa achizitioneze un automobil care sa nu polueze.

Luand in considerare acest lucru si faptul ca parcul auto al Romaniei este foarte batran, Primaria Capitalei este pe cale de a lua o decizie care sa le faca un favor celor care isi doreau sa cumpere o astfel de masina.

Pe data de 26 iulie 2018 se va discuta un proiect ce presupune acordarea unor vouchere de 9000 de lei pentru achizitionarea unei masini electrice sau una care sa aiba un propulsor pe benzina Euro 6. Care este conditia pentru tot acest proiect? Soferii trebuie sa dea la schimb o masina veche care va fi casata.

Articolul 3 al proiectului spune ca “Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentu a achizitiona autoturisme noi cu forme de poluare care sa asigure un nivel redus de emisii - Euro 6, non-diesel si alte mijloace de locomotie noi, non-diesel si electrice”.

Primaria Bucuresti anunta ca vrea sa ofere un total de 5000 de vouchere. Valoarea totala a programului prin care se mai intinereste parcul auto al Romaniei este de 45 de milioane de lei. Acest proiect va fi dezbatut in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti pe data de 26 iulie 2018. In urma sedintei se va vota daca proiectul are unda verde de functionare sau va fi stopat.

Chiar daca nu sunt sume foarte mari de bani, ideea este una foarte buna. Soferii romani, majoritatea, nu isi pot permite o masina electrica sau macar hibrida. Tocmai de aceea, daca Primaria Bucuresti isi doreste atat de mult sa faca sa dispara masinile vechi de pe strazi ar trebui sa vina in ajutorul celor care nu isi permit masini noi tocmai cu astfel de programe.

Ramane de vazut daca proiectul va primi vot favorabil si daca promisiunea va fi respectata… caci nu este de ajuns ca acesta sa fie votata daca oamenii nu isi primesc voucherele sau voucherele nu pot fi folosite pentru achizitia unei masini.

Sa fim cu ochii pe ei pe data de 26 iulie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Incepand cu anul 2020, romanii ar putea avea preturi mai mici la benzina si motorina. Parlamentarii dezbat legea ce vizeaza reducerea valorii accizei pentru combustibili, din cauza preturilor mari de...
de - 19 Iunie 2019
Redobandirea permisului auto este un proces complicat, la care putini soferi s-au gandit pana ce nu au fost pusi in situatia in care le-a fost anulat carnetul. Atentie! Nu este...
de - 18 Iunie 2019
200.000 de masini construite de Opel au mari probleme. Anuntul a fost facut astazi de boardul companiei, care a recunoscut rezultatul unor controale de ultima ora. Problemele apar la unitatile...
de - 17 Iunie 2019
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) scoate la licitatie mai multe autoturisme, care pot fi achizitionate la un pret mult sub valoarea lor actuala. Masinile sunt intr-o stare decenta si...
de - 17 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare