Vesti proaste pentru unii soferi. Se scumpesc politele RCA

Articol scris de Ilinca M., in data de 29 Ianuarie 2019

Vesti proaste pentru unii soferi. Asigurarile se vor scumpi pentru mai multe categorii de soferi si masini. Cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt soferii care nu au niciun accident in istoric si masinile cu motoarele mici.  

Conform noilor scumpiri, in functie de asigurator, acelasi sofer cu aceeasi masina poate plati de la cel mai mic tarif de pe piata la dublul aceestei sume. O alta schimbare nejustificata este aceea a masinilor cu motoare de 1,6 cmc a caror proprietari, vor plati mai mult decat in cazul unei masini cu motor mai mare. 

De asemenea, acest sistem de tarifare, aproape dublu, de la o companie de sigurari la alta, pentru acelasi autoturism si proprietar, face ca cetatenii sa se indrepte catre cele mai ieftine 2,3 companii, formand astfel un monopol si o concentrare a pietei in mainile a 1,2, 3 jucatori.

Soferii care vor sa isi consulte istoicul masinii o pot face incepand cu acest an, apeland la o baza de date numita AIDA, diferita de cea de anul trecuta, CEDAM.

Presedintele BAAR, Madalin Rosu a tinut sa explice faptul ca AIDA este o aplicatie informatica noua, construita de la zero, care poseda o serie de functionalitati extinse ce fac posibila conectarea in viitor cu alte sisteme importante, cum ar fi sistemul de vignete sau sistemul DRPCIV, spune economica.net.

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Aventura UBER intr-unul dintre orasele din Romania s-a sfarsit. Judecatorii au decis in urma cu putin timp ca masinile UBER sa fie interzise, decizia fiind definitiva. Potrivit informatiilor furnizate de...
de - 25 Aprilie 2019
Un copil de 10 ani se afla in coma profunda la spital, dupa ce a fost spulberat pe trecerea de pietoni de o soferita in varsta de 70 de ani,...
de - 25 Aprilie 2019
Teribilul accident s-a produs in Rusia. O masina Kia Optima a spulberat un autobuz cu peste 200 km/h. Imaginile cu un puternic impact emotional au fost surprinse de camera de...
de - 25 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare