Veste mare pentru soferi! Radarele ascunse au fost scoase in afara legii!

Radarele ascunse socase in afara legii

Parlamentarii romani au luat o decizie oficiala referitoare la amplasarea radarelor in locuri de unde nu sunt vizibile. Pentru a face lumina intr-un caz mult contestat de catre soferii din toata tara, deputatii au luat astazi decizia finala. 

Vestea vine sa-i bucure pe conducatorii auto, care nu vor mai avea parte de radare ascunse. 

Camera Deputatilor a votat interzicerea legii care permitea amplasarea aparatelor radar in locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice, cu 186 voturi "pentru" si 21 "impotriva". Proiectul de lege initial a fost modificat in urma declararii unor articole ca fiind neconstitutionale.

"O alta prevedere este cea referitoare la constatarea contraventiilor in sensul ca nu poate fi facuta doar cu mijloace tehnice certificate, omologate si verificate metrologic, consemnandu-se aceasta in procesul verbal de contraventie. O noutate este si faptul ca se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt stationate in locuri vizibile, ceea ce inseamna ca radarele nu mai pot fi ascunse in curbe sau tufisuri, dupa diferite obstacole. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate masurarii vitezei se utilizeaza la o distanta maxima de 10 metri. Legea pune bazele pe preventie, intrucat amplasarea radarelor la vedere inseamna ca soferul incetineste si devine prudent. Statisticile demonstreaza ca acolo unde au fost montate machete ale masinilor de politie, numarul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor", potrivit unui comunica emis de Florin Roman.

Initiativa legislativa care a trecut de Camera Deputatilor urmeaza sa ajunga in mapa presedintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgata si pusa-n practica. 

Newsletter

Whatsapp