Un nou semn de circulatie va aparea in curand! Ce indica si cand va fi introdus

Noul semn ar putea aparea mai repede decat ne-am fi asteptat, daca parlamentarii vor vota introducerea acestuia, iar legea va aparea in Monitorul Oficial. Semnul ii vizeaza pe unii dintre conducatorii auto din Romania si va fi vizibil pentru toti participantii la trafic, acesta fiind si scopul principal al initiativei legislative.

Este vorba despre un semn distinctiv, care sa fie lesne de detectat in trafic atunci cand vine vorba despre conducatorii auto cu deficiente de auz. Potrivit propunerii legislative, semnul va fi aplicat pe lunetele autoturismelor conduse de astfel de persoane pentru a se evita incidentele in trafic, cauzate de problemele acestora din urma.

In cazul in care alesii vor vota aceasta propunere, soferii in cauza vor apela la semnul distinctiv doar daca doresc asta, insa vor fi nevoiti sa prezinte legitimatia, care sa confirme ca au deficiente atunci cand vor fi opriti de catre politisti. De asemenea, oamenii legii vor fi obligati sa apeleze la un interpret in limbajul semnelor atunci cand vor discuta cu conducatorii auto, care fac parte din aceasta categorie. Pentru ceilalti participanti la trafic, semnul inseamna ca respectivul conducator auto trebuie atentionat, la nevoie, cu semnale luminoase.

Proiectul de act normativ va fi dezbatuta mai intai in Senat, apoi in Camera deputatilor, care este for decizional.

Newsletter

Whatsapp