Victorie pentru Uber in Cluj-Napoca!

Taxi

Serviciul Uber poate face legea in Cluj-Napoca, dupa ce Curtea de Apel Cluj a ANULAT ordonanta care prevedea suspendarea acestui serviciu. Suspendarea a fost dictata dupa ce o asociatie locala de taxi a acuzat compania de ride-sharing de concurenta neloiala.

Decizia instantei este acum una definitiva si executorie. Asta inseamna ca NU mai poate fi atacata si intra in vigoare IMEDIAT.

Avocatii companiei au spus ca desi serviciul nu este inca bine definit, clujenii se bucura de aparitia lui si il considera extrem de util. Ei au mai spus ca vor folosi acest argument si in procesul de fond care se afla pe rolul instantei pe aceeasi problema. Decizia instantei i-a scos din minti pe taximetristi care nu au de gand sa astepte sa se incheie procesul - vor iesi in strada si vor protesta.

Compania de ride-sharing a fost data in judecata de Asociatia de monitorizare Taxi Transilvania in luna noiembrie a anului trecut pentru concurenta neloiala. Tot atunci, magistratii de la Tribunalul Cluj au interzis companiei sa mai furnizeze servicii in Cluj Napoca, pana la finalizarea procesului.

Povestea Uber porneste in urma cu 7 ani in San Francisco, unde compania UberCab a reusit sa intre pe piata cu servicii de taxi prin care orice sofer oputea oferi utilizatorilor de smartphone servicii de transport. Ideea infiintarii acestui serviciu dateaza inca din 2008 cand Kalanick a participat la o conferinta unde a aflat ca ar putea realize un serviciu low-cost de black cab care sa poate fi accesat foarte usor de orice utilizator de smartphone.

In 2010, cand a fost lansat, Uber a incheiat cu o evaluare de 1.25 miliarde de dolari. Abia in 2013 serviciul a ajuns in India si Africa, iar in urma cu doi ani, Uber a primit o investitie de 100 de milioane de dolari de la Microsoft, investitie care a propulsat acest start-up la o evaluare fabuloasa de aproximativ 50 de miliarde de dolari.!

Acum, acest serviciu, prezent si in Romania, functioneaza in aproximativ 60 de tari. Cand a intrat pe piata din Romania, a fost privit cu reticenta, mai ales de catre autoritati. Si asta deoarece legislatia in vigoare interzice transportul de persoane unor soferi neautorizati. De altfel, daca esti prins ca faci acest lucru, esti amendat.

Doar taximetristii si soferii de microbuze si autobuze pot face transport de persoane. Chiar si asa, serviciul functioneaza, si, cel mai probabil, la finalizarea procesului…lucrurile vor fi reglementate astfel incat sa nu mai planeze ideea de ilegalitate asupra acestui serviciu.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter