Vrei sa-ti vinzi masina? Iata cateva trucuri pentru a scrie anuntul perfect!

Vrei sa-ti vinzi masina? Iata cateva trucuri pentru a scrie anuntul perfect!

A vinde o masina este un lucru greu, mai ales acum cand piata auto este suprasaturata. Dar odata cu eliminarea timbrului de mediu, incepand cu 1 februarie, vanzarea unei masini poate deveni mai facila.

Totusi, atunci cand te-ai hotarat sa iti vinzi masina, trebuie sa te gandesti cum sa faci ca anuntul tau sa fie vazut si accesat de cat mai multe persoane. Probabil prima noastra grija este ca anuntul sa fie cat mai clar cu putinta si sa fie, in acelasi timp si destul de succint, dar sa prezinte, totodata, toate calitatile masinii tale.

Iata mai jos cateva sfaturi pentru ca anuntul tau sa aiba succesul pe care il doresti. Cu alte cuvinte, exista specialisti care ne dezvaluie ce trebuie sa faci pentru ca masina ta sa isi gaseasca mai repede un cumparator. Haideti sa vedem impreuna!

1. Incearca sa faci o descriere cat mai completa!

Primul pas in gasirea celui mai rapid cumparator este sa incerci sa faci o descriere cat mai completa. Totusi, nu e cazul sa intri in detalii despre care, poate, unii nici nu au habar. Asa ca renunta la detalii tehnice foarte amanuntite!

Oferiti doar cateva dintre caracteristicile tehnice precum capacitatea motorului, anul de fabricatie, tipul de caroserie. Nu uitati insa sa specificati cati kilometri are la bord masina, dar si eventualele imbunatatiri de care beneficiaza.

Ba mai mult, puteti specifica si care este nivelul de echipare dar si tehnologiile pe care le are. O informatie pe care multi o considera importanta este aceea daca sunteti sau nu primul proprietar sau daca masina a fost implicata vreodata intr-un accident care trebuie mentionat.

2. Nu uitati de poze!

In ultima vreme este din ce in ce mai usor sa faci poze de calitate buna. Asa ca nu exista nici o scuza pentru care sa publicati un anunt de vanzare fara poze.

Va spunem clar ca daca un anunt nu are poze, riscati sa aveti…. 0 vizualizari. Bine, sfatul nostru e ca inainte sa va apucati de fotografiat, sa va duceti cu masina la o spalatorie. Ca doar nimeni nu ar cumpara o masina care are un aspect neingrijit, nu?

3. Stabilirea pretului!

Orice masina ai avea, este absolut necesar ca inainte de a publica un anunt sa verifici piata auto. Da doar nu vrei sa stabestii un pret de doua ori mai mare ca al pietei, nu-i asa? Daca esti dispus sa negociati, specifica acest lucru inca de la bun inceput.

4. Comunica toate informatiile pe care cumparatorul trebuie sa le stie!

Aici sunt incluse toate schimbarile prin care a trecut masina. Ba mai mult, putem spune si care a fost ultima revizie facuta, dar si ce piese s-au inlocuit recent. Cumparatorii apreciaza onestitatea, iar daca mai ai si dovezile cu care s-au facut aceste imbunatatiri e si mai bine.

5. Foloseste un limbaj elevat si renunta la expresiile de ‘cartier’!

Atunci cand redactam un anunt trebuie sa il formulam cat mai elevat posibil, dar si coerent. Asa ca va recomandam sa renuntati la jenti sau genti in loc de jante, sau la formulari precum „full, fara piele”.

6. Fii cinstit!

Poate acesta ar trebui sa fie primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti cand vreti sa vindeti o masina. Nu incercati sa dati informatii eronate si spuneti pe sleau ce are masina, daca s-a schmbat ceva la ea recent sau daca a fost implicata in vreun accident, fie el si minor.

VIDEOCLIPUL ZILEI