Ai trecut de sala si te pregatesti de traseu? lata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont!

Examen scoala de soferi

Putin stresat, dar foarte dezinvolt in fata prietenilor, cand esti pe cale sa primesti permisul de conducere parca te cuprinde un fior de teama fata de proba in sine si politistul din dreapta. Este perfect normal, ca orice test sau examen sau evaluare, indiferent de nivelul de cunostinte detinut, exista un stres caruia ii facem fata mai mult sau mai putin, in functie de fiecare dintre noi.

Proba de traseu, practica sau orasul reprezinta cel mai dificil segment din evaluarea auto, insa, peste ani, veti realiza ca reprezinta cel mai usor examen din viata voastra. Stiu, multi dintre voi sunteti proaspeti absolventi de liceu sau nici macar, insa raportat la examenele si testele ce vor urma, aceasta proba este o joaca.

Ponturi:

Inainte de proba de traseu incercati sa reactualizati putin legislatia in vigoare studiata anterior. Cu totii stim ca timpul dintre probe (teoretica si practica) poate varia foarte mult, din acest motiv este recomandat sa mai cititi inca o data Codul Rutier studiat anterior pentru prima examinare.

Dintre acestea, acordati o atentie deosebita capitolelor referitoare la semnele de circulatie (indicatoarele rutiere), circulatia in conditii speciale, mecanica si sanctiunile prevazute de acesta. Chiar si in prezent, multi politisti folosesc vechile trucuri prin care reverifica elevul examinat

ATENTIE:

In timp ce efectuezi operatiunile dinaintea plecarii de pe loc (reglare oglinzi, scaun), politistul pune foarte relaxat o intrebare care, de cele mai multe ori, pare foarte usoara, dar are o capcana.

Pana sa ajungi la aceasta operatiune, este de asemenea recomandat sa mai iei 1-2 sedinte si sa efectuezi traseele pe unde ar putea sa te ghideze examinatorul. Astfel, te vei obisnui cu obstacolele (treceri de pietoni, intersectii) si vei aborda intr-o maniera mai calma toate aceste hopuri care, de cele mai multe ori, sunt cruciale.

Incearca pe cat posibil sa fii calm si sa faci abstractie de cel din dreapta. Singura atentia focalizata pe acesta sa fie auditiva. Asculta doar traseul pe care ti-l indica si respecta-l intocmai.

In ceea ce priveste forma fizica dinaintea examenului, este recomandat sa ramai acasa si sa te odihnesti chiar inainte cu o seara de proba practica. Nu consuma bauturi alcoolice, bogate in cofeina sau medicamente ce pot tulbura procesele cognitive.

Ultimul si cel mai recomandat sfat este sa folosesti aceeasi masina pe care ai facut scoala. Nu face greseala sa schimbi automobilul la examinare. Poti prinde un vehicul la care ambreiajul tine mai sus, frana la fel etc. si in loc sa te concentrezi la traseu, acorzi o atentie aparte stilului de condus care, pe fond de nepracticare, este greu de stapanit.

Videoclipul zilei
5 DOTARI AUTO PE CARE LE FOLOSIM GRESIT
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter