Iata avantajele unei masini cu transmisie automata

Iata avantajele unei masini cu transmisie automata

Cu toate ca romanii prefera masinile cu transmisie manuala, astazi ne-am gandit sa va spunem de ce credem noi ca o transmisie automata va poate scapa de multe batai de cap. Dupa cum bine stim, Dacia a introdus anul trecut cutia automata Easy-R, ceea ce inseamna ca numarul masinilor cu transmisie automata va creste cu siguranta.

Totusi, sunt multi care cred ca o transmisie manuala este pentru adevaratii soferi, insa aceasta afirmatie nu este chiar adevarata. Iata avantajele masinilor cu o transmisie automata.

Daca la inceput nu erau vazute atat de bine, afla ca si transmisiile automate sunt la fel de fiabile ca si cele manuale. Pe termen lung, masina cu o transmisie automata are costuri de rulare mai mici, datorita faptului ca ambreiajul nu se uzeaza atat de repede ca la cutia manuala.

Citeste si: Dotari pe care multi soferi le ocolesc! Voi ce parere aveti? E cazul sa le evitam?

Datorita soselelor aglomerate, masinile cu o cutie de viteze manuala necesita un schimb de ambreiaj chiar si la 50.000 de kilometri. Pretul nu mai este o problema, iar diferenta dintre o cutie automata si una manuala este foarte mica.

Performantele sunt acum identice sau chiar mai bune ca ale unei cutii manuale. Dupa cum bine stim, Ferrari, Maserati si Lamborghini nu mai ofera masini cu o cutie manuala, ci doar cu transmisie automata.

Mai mult, modelele AMG de la Mercedes-Benz sau RS de la Audi sunt oferite doar cu transmisii automate. Motivul: cutiile automate sunt mult mai performante ca cele manual dar si mult mai rezistente!

Un alt motiv este consumul, transmisiile automate sunt acum mult mai eficiente. Cel mai mare avantaj este faptul ca intr-un oras aglomerat ca Bucurestiul, o transmisie automata va va face drumul mult mai usor!

Te-ar mai putea interesa:

Afla care este tara cu cel mai scump combustibil

Masina second hand adusa din Franta? Mai bine nu! Iata de ce?

VIDEOCLIPUL ZILEI