Toti soferii trebuie sa stie. Doua greseli pe care le faci atunci cand masina derapeaza

condus polei derapaj

Sunteti siguri ca stiti si aplicati cele mai importante reguli la sofatul pe timp de iarna? Cei mai multi dintre noi credem ca stim ce trebuie sa facem cand mergem cu masina pe zapada iarna. Dar sunteti siguri ca stiti si aplicati cele mai importante reguli la sofatul pe timp de iarna? Daca vrem totusi sa trecem de sezonul geros fara probleme, trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi utile care ne-ar putea aduce liniste… cel putin cat timp ninge si gradele sunt sub minus. 

In aceasta dimineata soferii s-au trezit cu masinile acoperite de gheata, dar si cu portiuni de asfalt "oglinda". Cea mai mare greseala pe care o pot face soferii pe drum alunecos este apasarea brusca a franei. Chiar daca masina este dotata cu sistemele ABS si ESP, masina se va duce sanie. Cea de doua greseala este sa tragi din reflex de volan in partea opusa atunci cand masina iti fuge intr-o directie. Asa nu vei face decat sa te invarti si mai tare ca titirezul. 

Corect este sa folosesti frana de motor si sa tragi de volan in aceeasi parte atunci cand derapeaza spatele masinii. Soferii care conduc o masina cu cutie automata trebuie sa treaca pe modul manual in aceste conditii si sa foloseasca frana de motor. 

 

 

 

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp