Top 5 reparatii si schimburi prioritare in cazul unei masini second-hand

Reparatii masina

Principalul avantaj atunci cand achizitionezi o masina noua este faptul ca ai garantie care acopera cateva reparatii din primii ani de proprietate. Asta, intr-adevar, poate sa ne dea o anumita liniste sufleteasca.

Atunci cand cumperi o masina second-hand, insa, lucrurile se schimba un pic. Exista multi soferi care stau mult si analizeaza fiecare amanunt atunci cand vine vorba despre cumpararea unei masini la mana a doua. Si, daca stam bine sa ne gandim, unii chiar au dreptate.

Da, pentru ca am auzit o multime de soferi care, dupa achizitie, si-au dat seama ca masina lor are anumite defecte ascunse. Sfatul tututor specialistilor este, asa cum probabil stiti deja, sa verificati cu atentie masina, inainte de a o cumpara.

Daca, din diferite motive, nu ati mers cu masina intr-un service specializat inainte de cumparare, exista alte cateva reparatii pe care e bine sa le facem imediat cum am intrat in posesia masinii. Sa vedem care sunt ele!

1. Schimba filtrele

Chiar daca sursa de unde ati luat masina este de incredere si va spune ca service-ul este facut la timp, e bine sa mergeti sa schimbati totusi filtrele.

Se spune ca daca schimbam la timp filtrele, masina va consuma mai putin. In plus, un filtru nou de aer, spre exemplu, va reduce emisiile si va prelungi durata de viata a motorului, dar va mentine si performantele la standarde maxime.

2. Schimba fluidele

Punctul 1 se aplica si in cazul fluidelor. La fel ca si la filtre, nu stim cand au fost schimbate, asa ca e bine sa face noi asta, imediat ce am intrat in posesia masinii.

Fluidele joaca un rol important. Mentinerea unui nivel constant al fluidelor va avea impact asupra masinii. Veti observa, daca nu stiti deja, ca masina va merge mai bine si va avea o durata de viata mai mare.

Uleiul este cel mai important lichid, dupa combustibil, evident. Apoi, mai trebuie verificat lichidul de racire care impiedica supraincalzirea. Pe langa cele doua fluide, la fel de important este si uleiul de servo-directie, dar si lichidul de frana sau cel din cutia de viteze.

3. Verifica sistemul de franare

Pentru ca vorbim despre masinile second-hand, cumparate recent, nu stim exact cand s-au facut reparatiile sistemului de franare.

Da, si pentru ca nu e bine sa verificam singuri, e indicat sa mergem cu masina intr-un service si sa vedem daca nu cumva placutele de frana trebuie inlocuite, sau discurile.

4. Repara toate defectiunile putin costisitoare

V-am mai spus, si in alte randuri, ca micile defectiuni care sunt necostisitoare pot aduce stricaciuni si costuri mai mari in viitor, daca nu sunt rezolvate.

Sfatul acesta este dat de orice mecanic auto si se refera la chestiunile marunte, cum ar fi becuri arse, bujiile si chiar si micile urme de rugina, spre exemplu, care pot da nastere unor probleme mari daca nu sunt rezolvate la timp.

5. Verifica anvelopele

Anvelopele se pot vedea la prima privire aruncata asupra masinii. E necesara doar o inspectie vizuala mai amanuntita. Daca constatati ca anvelopele sunt uzate neuniform sau daca prezinta umflaturi, e cazul sa va ganditi sa cumparati unele noi.

Nu de alta, dar siguranta voastra este mai importanta, nu?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter