Iata principalele 5 avantaje ale masinilor electrice

2019 Hyundai Kona electric

Masinile electrice sunt din ce in ce mai populare in preferintele soferilor si nu e de mirare ca producatorii auto se preocupa de satisfacerea dorintelor acestora.

Am aflat deja ca cei de la Volvo, spre exemplu, la fiecare masina noua, lansata incepand cu anul 2019, va oferi clientilor si o versiune electrica. In plus, si autoritatile anumitor tari isi arata interesul pentru reducerea poluarii prin eliminarea masinilor care se alimenteaza cu combustibil diesel.

Marea Britanie a anuntat ca pana in anul 2040 va elibera soselele de masinile diesel si pe benzina. Masinile electrice, sau EV-urile, se pare ca vor fi din ce in ce mai in voga in anii urmatori.

Dar ce inseamna asta pentru noi, soferii? Sa vedem care ar fi principalele avantaje ale unei masini electrice!

1. Zero combustibil, zero emisii

Acesta este principalul avantaj care atrage multi soferi. Daca aveti de gand sa contribuiti la scaderea poluarii, o masina electrica poate fi solutia perfecta.

Motorul electric al unui astfel de autovehicul functioneaza ca un circuit inchis, asa ca masinile electrice nu emit niciun gaz care sa contribuie la poluarea globala.

2. Pe termen lung scutim sume importante de bani

Pentru ca nu platim pentru combustibil, vom economisi acei bani daca ne hotaram sa cumparam o masina electrica. Si, poate o sa spuneti ca incarcarea masinii costa, dar aceasta operatiune este mult mai putin costisitoare decat combustibilul.

Asa ca avem un nou avantaj foarte important, am putea spune.

3. Motor silentios

Silentiozitatea motorului ofera un anumit confort atat pentru sofer, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. In plus, cei care detin o masina electrica sustin ca acestea se conduc mai usor decat o masina obisnuita.

4. Fiabilitate ridicata si costuri de intretinere mici

Stim cu totii ca masinile au nevoie, din cand in cand, de anumite reparatii. Reviziile pentru masinile diesel si pe benzina sunt un pic mai costisitoare in timp ce pentru vehiculele electrice nu.

In plus, motoarele conventionale au piese mai multe, care se pun in miscare si care ar putea sa se defecteze. Motoarele electrice au mai putine piese si costurile de intretinere sunt mai mici pe termen lung.

5. Subventii

Autoritatile acorda bonusuri la achizitia de masini electrice. Am discutat deja aici despre suma de bani pe care o primesc cei care opteaza pentru achizitia unei masini electrice si aceasta nu este deloc de neglijat.

Guvernantii vor sa incurajeze achizitia de masini nepoluante si ii premiaza pe cei care investesc in aceste tipuri de autovehicule. Pentru masinile hibride ecotichetul pentru acest an este in valoare de 20.000 si 45.000 lei pentru masinile 100% electrice. Suna tentant? Noi spunem ca da!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter