Top 5 accesorii aftermarket cu care poti dota masina ta la un pret mai mic decat pachetele din fabrica

Articol scris de C. Zanfir , in data de 12 Iulie 2018

Daca ai ajuns in punctul in care doresti achizitionarea unui automobil nou, felicitari! Putini romani se incumeta sa faca acest pas sigur si normal din toate punctele de vedere, insa atentie! Marii producatori ofera automobilului diferite pachete utile sau mai putin utile, toate la preturi bine piperate.

Un automobil nou presupune oricum o serie de costuri suplimentare ce se materializeaza prin diferite accesorii, insa putem reduce din acestea cu o mica idee care, de cele mai multe ori, este mai rentabila decat bifarea efectiva a unui contract.

Prin urmare, piata aftermarket ofera anumite elemente necesare automobilului la preturi mult mai bune si chiar la o calitate superioara in comparatie cu cele originale.

In continuare va voi prezenta cateva din aceste accesorii, dupa cum urmeaza:

1. Sistemul de navigatie

Acesta este unul dintre cele mai costisitoare elemente ale unui automobil. Preturile atinse de aceasta echipare ajung sa se ridice la peste 1000 de euro, insa nu renteaza. Cu totii stim ca exista fel de fel de magazine care furnizeaza astfel de echipari GPS cu o multime de functii si la preturi mult mai accesibile.

Ce relevanta are sa cumparam un sistem de peste 1000 de euro care sa indeplineasca jumatate din functiile avute de un sistem aftermarket de maxim 300 de euro?

2. Paravantul

Paravantul auto este un element bine cunoscut de soferi, in special de taximetristi. Este adevarat ca cele originale se dovedesc a fi mai bine finisate din punct de vedere vizual, insa eficienta acestora este depasita de paravantul din plexiglas, de multe ori fabricat de diferiti producatori de piese aftermarket.

Astfel, pe langa pretul mult mai accesibil, acestea se dovedesc a fi un real concurent in fata produselor originale.

3. Camerele auto

Acest subiect tot mai dezbatut incepe sa aiba un impact aparte si asupra cataloagelor de accesorii ale producatorilor auto. Acestia includ in diferite pachete si dotarile cu camere, insa la preturi colosale.

Ce-i drept, este extrem de util un astfel de dispozitiv. Niciodata nu se va compara o camera originala cu una aftermarket montata aiurea, insa in final, pretul este cel care dicteaza.

Prin urmare, pentru un pret decent, orice roman poate sa-si doteze automobilul cu camere auto fata - spate si chiar cu cele oglinda ce reprezinta cele mai noi tehnologii in aceasta materie.

4. Senzorii auto

La fel ca in cazul camerelor auto, acestia sunt foarte utili si incomparabili cu un produs original, insa si in aceasta situatie, pretul alege in locul soferului. Marile orase si parcarile sunt doua sintagme rivale tot mai intalnite in ultima perioada. Asadar, niste senzori de parcare sunt absolut indispensabili, lucru afirmat de mai multi specialisti.

5. Alarmele anti efractie

Sistemele de siguranta anti efractie costa foarte mult, insa isi pot dovedi utilitatea in cele mai neasteptate cazuri. In plus, considerand ca achizitionam un automobil fara alarma in vederea montarii unui astfel de sistem ulterior, vom constata ca am facut o alegere extrem de buna, insa pana la un punct.

Partea buna este ca vom scuti din start o suma mare de bani, insa aceasta se va compensa ulterior, in taxa de asigurare CASCO. (Automobilelor care nu detin alarma la momentul incheierii politei de asigurare CASCO li se vor percepe taxe suplimentare pentru lipsa acesteia. In schimb, daca dotarea in momentul incheierii politei mentionate include o alarma, asigurarea CASCO va scadea datorita echiparii cu un sistem de siguranta).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: accesorii auto, top 5
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019
Guvernul Romaniei a aprobat Noul Cud Ruutier 2019, iar legea prevede cateva sanctiuni extrem de dure pentru soferii neatenti si indisciplinati in trafic. Noile modificari inca nu au intrat in...
de - 16 Februarie 2019
Noile modele Honda vin standard cu Honda Sensing. Acest cumul de sisteme poate fi considerat o aura de protectie japoneza, insa pentru a putea spune acest lucru trebuie sa analizam...
de - 14 Februarie 2019
Uniunea Europeana a aprobat alocarea a peste 517 milioane de euro pentru constructia magitralei M6 a metrului bucurestean, cea care va lega Gara de Nord de Aeroportul "Henri Coanda". „Locuitorii...
de - 14 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

3000.00 EUR - 18 Februarie 2019
5999.00 EUR - 18 Februarie 2019
3500.00 EUR - 18 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare