Top 10 motive pentru a cumpara o masina de lux

2017 Bentley Flying Spur V8 S

Piata masinilor de lux are de suferit, in aceasta perioada, alaturi de cam tot sectorul auto, cu vanzari care nu reusesc sa acopere investitiile. Aceasta stare de fapt nu-i impiedica, insa, pe producatorii automobilelor de lux sa spere ca lunga istorie de inginerie, performanta si brand ii va convinge pe eventualii cumparatorii ca merita sa investeasca intr-o masina de acest gen.

Ca orice alta achizitie, totul depinde de genul de masina care iti trebuie si, binenteles, de cat de mult iti pasa de imaginea ta. Nu oricine cumpara un Porsche 911 sau un Audi R8 crede in superioritatea tehnica a acestor modele, cei mai multi sunt interesati sa fie vazuti la volanul lor.

Din fericire, o masina de lux nu inseamna doar prestigiu, un astfel de exemplar premium este dotat cu cele mai avansate optiuni de siguranta si cu cea mai noua tehnologie de pe piata, pentru a nu mentiona si luxul de la interior.

Asta nu inseamna ca masinile de clasa medie nu sunt sigure sau nu vin cu optiuni de clasa, dar un bolid de lux are o anume alura care il face cu adevarat dorit.

Producatorii ofera caracteristici ca tractiunea integrala in varianta de baza a masinilor, si asta doar pentru a iesi in evidenta si a fi practici. Si din aceasta cauza, o masina de lux inseamna mai mult decat prestigiu. Iata 10 motive pentru a cumpara o masina de lux. 

1. Siguranta

Poate ca nu sunt intotdeauna mai sigure, dar masinile premium tind sa adune mai multe caracteristici de gen decat suratele lor normale, lucru care poate fi observat in testele de siguranta.

2. Valoarea

Despre acest subiect nu avem sa va spunem prea multe. E clar ca orice masina isi pierde valoarea in timp dar, in cazul masinilor de lux, aceasta nu scade la fel de mult. In anumite cazuri, in functie de raritate sau caracteristici, exista modele care chiar cresc la capitolul valoare financiara.

3. Prestigiul

Tocmai ce am vorbit despre asta. Nimeni nu poate nega ca modele ca Audi R8, Jaguar XF sau Aston Martin DB9 atrag privirile oriunde ar fi conduse.

4. Frumusetea si confortul

In fiecare an se fac studii la acest capitol. Ei bine, doar doua marci de lux au punctat perfect intr-un astfel de studiu: Jaguar si Porsche. Sa amintim ca aceste studii nu se refera doar la design, ci si la ornamente, imbunatatiri sau tehnologie.

5. Interiorul

De cele mai multe ori, o masina de lux este demna de orice cap incoronat. Unele merg pana la o adevarata opulenta. Iata doar cateva modele care ne-au lasat cu gura cascata in ultimii ani: Rolls-Royce Phantom, Bentley Continental GT, Maybach 62 S sau Lexus LS.

6. Tehnologia

In istorie, masinile de lux au oferit de fiecare data cele mai noi inventii in domeniul tehnologiei, inainte ca aceste optiuni sa fie vandute si pe modelele de serie mare. In zilele noastre, de pe o astfel de masina nu lipseste aproape nimic.

7. Garantia completa

Stim ca ati inteles despre ce anume este vorba. Orice model de lux vine standard cu un plan de mentenanta garantat, asa ca proprietarul nu trebuie decat sa-si aminteasca datele inspectiilor tehnice.

8. Potentialul

Cei mai multi producatori de masini premium au initiat programe interactive pentru a-si atrage clientii. Prin aceste programe, viitori cumparatori sunt invitati sa participe la echiparea viitoarei lor masini. Se intampla la Bugatti, dar si la Porsche.

9. Puterea

Cand vine vorba despre putere, masinile de lux au din plin, uneori fara a fi necesara modificarea motorului. In fruntea acestor modele se afla cateva versiuni ale producatorului german BMW.

10. Calitatea

E la mintea cocosului ca nu poate lipsi de pe o masina premium. De aceea, producatorii incearca sa faca imposibilul la acest capitol. Printre premianti se numara Bentley, Mercedes-Benz, Porsche sau Rolls-Royce, toate marcile fiind remarcate la majoritatea capitolelor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter