Taximetristii din Centrul Vechi nu vor mai putea negocia! Primaria Bucuresti instaleaza aparate speciale pentru comenzi

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 6 Februarie 2019

Persoanele care petrec in noptile in Centrul Bucurestiului nu vor mai fi nevoite sa negocieze cu soferii de taxi pentru drumul spre casa, deoarece Primaria va instala aparate special pentru comenzi la fel cum s-a intamplat si la Aeroportul Otopeni.

In zona din Centrul Vechi urmeaza sa fie amplasate mai multe aparate speciale cu aparat tactil pentru comenzile de taxi, astfel incat cursele sa aiba un pret real. Din pacate, cei mai multi dintre taximetristi dublau sau chiar triplau pretul unor curse de scurta durata, doar pentru ca se aflau intr-o zona importanta din Capitala.

Automatele pentru comenzi se vor gasi pe strada Selari, in apropierea intersectiei cu strada Halelor/Splaiul Independentei si va fi un sistem identic cu cel de la Otopeni, unde functioneaza opt astfel de aparate.  Sistemul este unul foarte simplu de utilizat, iar dupa selectarea compania alaturi de care vrem sa calatorim, in functie de tarif, clientii vor primi un bon de ordine cu indicativul masinii care urmeaza sa se prezinte pentru comanda.

Aceasta masura face ca statia de taxiuri de pe Halelor sa fie desfiintata, iar astfel se vor evita cele mai multe dintre conflicte aparute in ultimii ani din cauza preturilor “umflate”. Soferii de taxi se vor prezenta dupa noile modificari in dreptul centrului commercial Unirea si in fata hotelului Horoscop si vor face deplasarea spre clienti doar dupa preluarea si inregistrarea in sistem a comenzii.

Primaria Capitalei a anuntat ca in aproximativ doua luni vor fi instalate primele aparate pentru comenzi in Centrul Vechi, ceea ce inseamna ca in primavara ne vom putea bucura de un sistem corect din partea taximetristilor. Autoritatile recomanda pana atunci utilizarea aplicatiilor de tip smarthphone pentru efectuarea unor comenzi pana la solutionarea problemei.

Centrul Vechi este cea mai vie parte a Capitalei pe timpul noptii, iar mii de tineri aleg sa-si petreaca noaptea in cluburi sau pe terase in perioada verii. Nesimtirea taximetristilor si nivelul de alcool pe care il regasim in organismal tinerilor dupa o seara de petreceri face insa ca lucrurile sa degenereze la un moment dat si de acolo pana la un conflict mai este un singur pas.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: taxi, centru vechi, comenzi
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

In 2018, Romania a devenit tara cea mai periculoasa din Uniunea Europeana din punctul de vedere al accidentelor auto care s-au soldat cu decese. Depasirea vitezei, alcoolul la volan sau...
de - 19 Februarie 2019
Soferii care au fost amendati la inceputul anului 2019 pot sa nu-si plateasca amenzile, in ciuda faptului ca a fost introdusa o noua lege cu privire la achitarea amenzilor contraventionale,...
de - 19 Februarie 2019
Si pe care noi am primit-o cu bratele deschise! Avand in vedere ca zilnic poti zari in trafic din ce in ce mai mult modele ale producatorului japonez, ne-am gandit...
de - 18 Februarie 2019
Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

0.00 RON - 19 Februarie 2019
7200.00 RON - 19 Februarie 2019
85.00 RON - 19 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare