Taximetristii din Centrul Vechi nu vor mai putea negocia! Primaria Bucuresti instaleaza aparate speciale pentru comenzi

Taxi Centru Vechi

Persoanele care petrec in noptile in Centrul Bucurestiului nu vor mai fi nevoite sa negocieze cu soferii de taxi pentru drumul spre casa, deoarece Primaria va instala aparate special pentru comenzi la fel cum s-a intamplat si la Aeroportul Otopeni.

In zona din Centrul Vechi urmeaza sa fie amplasate mai multe aparate speciale cu aparat tactil pentru comenzile de taxi, astfel incat cursele sa aiba un pret real. Din pacate, cei mai multi dintre taximetristi dublau sau chiar triplau pretul unor curse de scurta durata, doar pentru ca se aflau intr-o zona importanta din Capitala.

Automatele pentru comenzi se vor gasi pe strada Selari, in apropierea intersectiei cu strada Halelor/Splaiul Independentei si va fi un sistem identic cu cel de la Otopeni, unde functioneaza opt astfel de aparate.  Sistemul este unul foarte simplu de utilizat, iar dupa selectarea compania alaturi de care vrem sa calatorim, in functie de tarif, clientii vor primi un bon de ordine cu indicativul masinii care urmeaza sa se prezinte pentru comanda.

Aceasta masura face ca statia de taxiuri de pe Halelor sa fie desfiintata, iar astfel se vor evita cele mai multe dintre conflicte aparute in ultimii ani din cauza preturilor “umflate”. Soferii de taxi se vor prezenta dupa noile modificari in dreptul centrului commercial Unirea si in fata hotelului Horoscop si vor face deplasarea spre clienti doar dupa preluarea si inregistrarea in sistem a comenzii.

Primaria Capitalei a anuntat ca in aproximativ doua luni vor fi instalate primele aparate pentru comenzi in Centrul Vechi, ceea ce inseamna ca in primavara ne vom putea bucura de un sistem corect din partea taximetristilor. Autoritatile recomanda pana atunci utilizarea aplicatiilor de tip smarthphone pentru efectuarea unor comenzi pana la solutionarea problemei.

Centrul Vechi este cea mai vie parte a Capitalei pe timpul noptii, iar mii de tineri aleg sa-si petreaca noaptea in cluburi sau pe terase in perioada verii. Nesimtirea taximetristilor si nivelul de alcool pe care il regasim in organismal tinerilor dupa o seara de petreceri face insa ca lucrurile sa degenereze la un moment dat si de acolo pana la un conflict mai este un singur pas.

Newsletter

Whatsapp