Taxele de pod de la Fetesti si Giurgeni ar putea fi eliminate

Articol scris de Adi S., in data de 9 Februarie 2019

Senatul a adoptat tacit in aceasta saptamana un proiect de act normativ care prevede eliminarea taxelor de pod pentru traversarea Dunarii pe la Fetesti si Giugeni. Legea va ajunge in cele din urma in Camera Deputatilor, acolo unde va fi dezbatuta. In cazul in care va trece si de Camera Deputatilor, for decizionat in acest sens, drumurile noastre spre mare vor fi mai ieftine incepand de acum incolo, ceea ce nu poate decat sa ne bucure!

Propunerea legislativa care a ajuns pe mesele parlamentarilor vizeaza modificarea Anexei 3 la Ordonante Guvernului nr 15/2002, in care sunt prevazute sectoarele de drum, podurile, tunelurile si trecatorile de munte carora li se aplica tarif de trecere. Mai exact, se cere eliminarea taxei pentru podurile Giurgeni - Vadu Oii si Fetesti - Cernavoda. Proiectul de lege a fost initiat de grupul parlamentar PNL si a fost semnat de nu mai putin de 66 de membri ai acestui grup.

Cei care au formulat acest proiect de lege spun ca tariful de trecere trebuie anulat cat mai repede, acesta fiind redundant. Mai exact, acestia sunt de parere ca taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusa din ratiuni pur financiare, care au facut ca in prezent sa existe o dubla impunere in acest caz. Asta pentru ca soferii platesc atat rovinieta, care reprezinta tot o taxa pentru utilizarea drumurilor publice si podurilor amplasate pe drumurile nationale si autostrazile din tara noastra.

Mai mult decat atat, cei care au introdus acest proiect de lege vorbesc in expunerea de motive de faptul ca banii care au fost colectati de-a lungul timpului prin aceasta taxa au ajuns la bugetul de stat fara a influenta in niciun fel calitatea drumului. Initiatorii proiectului spun ca podurile se afla intr-un stadiu avansat de degradare, ceea ce ne arata ca banii colectati au disparut fara urma.

In continuare, cei care au gandit acest proiect de lege spun si ca taxa este profund discriminatorie pentru locuitorii din zona Dobrogei. Acestia sunt nevoiti sa plateasca aceasta taxa ori de cate ori au o probleme administrativa ce trebuie rezolvata in Bucuresti.

Adoptarea tacita a unui proiect legislativ se face atunci cand un proiect trece de o Camera fara sa fie dezbatut sau votat in primele 45 de zile de la depunerea lui. In acest caz, proiectul de lege ajunge pe mese parlamentarilor din cealalta Camera, urmand ca acolo sa fie dezbatuta si votata. In cele din urma, daca este votata, legea ajunge pe masa presedintelui Klaus Iohannis, care trebuie sa o semneze si sa o trimite spre promulgare in Monitorul Oficial.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Metrorex anunta ca, in noaptea de Inviere, garniturile vor circula la un interval de aproximativ zece minute, pana la ora 1.00, ulterior circuland cu o frecventa de 20 de minute. ...
de - 24 Aprilie 2019
O filmare realizata cu o drona a fost data publicitatii de catre Asociatia Proinfrastructura. Imaginile au fost surprinse in Bacau, acolo unde se lucreaza la centura municipiului, ceea ce inseamna...
de - 23 Aprilie 2019
Un protest de amploare a avut loc la inceputul acestei saptamani, la Oradea. Aproape 1.000 de biciclisti au iesit pe strazi pentru a atrage atentia asupra pericolelor la care sunt...
de - 23 Aprilie 2019
Politia Romana trage un semnal de alarma si ne avertizeaza ca a aparut o noua varianta a metodei „Accidentul”, prin care oamenii sunt inselati. Escrocii au inventat noi metode de...
de - 23 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

10000.00 EUR - 24 Aprilie 2019
5999.00 EUR - 24 Aprilie 2019
4998.00 EUR - 23 Aprilie 2019
3750.00 EUR - 23 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare