Taxele de pod de la Fetesti si Giurgeni ar putea fi eliminate

Articol scris de Adi S., in data de 9 Februarie 2019

Senatul a adoptat tacit in aceasta saptamana un proiect de act normativ care prevede eliminarea taxelor de pod pentru traversarea Dunarii pe la Fetesti si Giugeni. Legea va ajunge in cele din urma in Camera Deputatilor, acolo unde va fi dezbatuta. In cazul in care va trece si de Camera Deputatilor, for decizionat in acest sens, drumurile noastre spre mare vor fi mai ieftine incepand de acum incolo, ceea ce nu poate decat sa ne bucure!

Propunerea legislativa care a ajuns pe mesele parlamentarilor vizeaza modificarea Anexei 3 la Ordonante Guvernului nr 15/2002, in care sunt prevazute sectoarele de drum, podurile, tunelurile si trecatorile de munte carora li se aplica tarif de trecere. Mai exact, se cere eliminarea taxei pentru podurile Giurgeni - Vadu Oii si Fetesti - Cernavoda. Proiectul de lege a fost initiat de grupul parlamentar PNL si a fost semnat de nu mai putin de 66 de membri ai acestui grup.

Cei care au formulat acest proiect de lege spun ca tariful de trecere trebuie anulat cat mai repede, acesta fiind redundant. Mai exact, acestia sunt de parere ca taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusa din ratiuni pur financiare, care au facut ca in prezent sa existe o dubla impunere in acest caz. Asta pentru ca soferii platesc atat rovinieta, care reprezinta tot o taxa pentru utilizarea drumurilor publice si podurilor amplasate pe drumurile nationale si autostrazile din tara noastra.

Mai mult decat atat, cei care au introdus acest proiect de lege vorbesc in expunerea de motive de faptul ca banii care au fost colectati de-a lungul timpului prin aceasta taxa au ajuns la bugetul de stat fara a influenta in niciun fel calitatea drumului. Initiatorii proiectului spun ca podurile se afla intr-un stadiu avansat de degradare, ceea ce ne arata ca banii colectati au disparut fara urma.

In continuare, cei care au gandit acest proiect de lege spun si ca taxa este profund discriminatorie pentru locuitorii din zona Dobrogei. Acestia sunt nevoiti sa plateasca aceasta taxa ori de cate ori au o probleme administrativa ce trebuie rezolvata in Bucuresti.

Adoptarea tacita a unui proiect legislativ se face atunci cand un proiect trece de o Camera fara sa fie dezbatut sau votat in primele 45 de zile de la depunerea lui. In acest caz, proiectul de lege ajunge pe mese parlamentarilor din cealalta Camera, urmand ca acolo sa fie dezbatuta si votata. In cele din urma, daca este votata, legea ajunge pe masa presedintelui Klaus Iohannis, care trebuie sa o semneze si sa o trimite spre promulgare in Monitorul Oficial.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

In 2018, Romania a devenit tara cea mai periculoasa din Uniunea Europeana din punctul de vedere al accidentelor auto care s-au soldat cu decese. Depasirea vitezei, alcoolul la volan sau...
de - 19 Februarie 2019
Soferii care au fost amendati la inceputul anului 2019 pot sa nu-si plateasca amenzile, in ciuda faptului ca a fost introdusa o noua lege cu privire la achitarea amenzilor contraventionale,...
de - 19 Februarie 2019
Si pe care noi am primit-o cu bratele deschise! Avand in vedere ca zilnic poti zari in trafic din ce in ce mai mult modele ale producatorului japonez, ne-am gandit...
de - 18 Februarie 2019
Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

0.00 RON - 19 Februarie 2019
7200.00 RON - 19 Februarie 2019
85.00 RON - 19 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare