Studiu american: Cati bani putem economisi cu o masina electrica, pe termen lung

Masinile electrice reprezinta cu adevarat viitorul, iar un calcul pe termen lung scoate la iveala o economie importanta pe care o putem realiza in viitor. Tesla va lansa noul Model 3 Performance, iar o incarcare costa doar 9 dolari.

Conform unor calcule facute de americani, pentru un plin la o masina baza pe diversi carburanti vom plati aproximativ 45-50 de dolari. Daca vom face trei plinuri pe luna asta inseamna ca vom cheltui undeva la 30 de dolari pentru masina electrica, in timp ce pentru una clasica vom plati undeva in jurul sumei de 150 de dolari.

Un calcul simplu scoate in evidenta faptul ca putem obtine un profit important la finalul unei luni, insa daca vom face o socoteala pe un an intreg vom realiza o economie de cateva sute de dolari. Situatia financiara se poate insa imbunatati si mai mult in cazul in care utilizam excesiv masina si ar putea ajunge la cateva mii de dolari pe an, in conditiile in care in medie vom alimenta lunar de 150 de dolari.

Totusi, in momentul de fata, masinile electrice au un pret destul de ridicat, iar pentru o astfel de investitie avem nevoie de un buget important. Tesla a redus de altfel pretul noului Model 3, tocmai pentru a atrage si mai multi client spre modelele electrice, desi asta va aduce o scadere drastica a incasarilor.

Noul Model 3 se gaseste in acest moment la 35.000 de euro, desi pretul de pornire depasea cu mult 40.000 de euro.

Newsletter

Whatsapp