Soferii risca amenzi uriașe! Zeci de mii de masini au fost suspendate de la inmatriculare in ultimele luni

itp amenzi anulare inmatriculare

Functionarii de la serviciul "inmatriculari auto" au anulat automat inmatricularea a zeci de mii de masini din cauza lipesi ITP-ului valid. 

Astfel, mașinile care nu aveau Inspectie Tehnica Periodica au ramas fara drept de circulatie pe drumurile publice, conform prevederilor Ordonanței nr. 14/2017, care a adus o serie de modificari in Codul Rutier, printre care si suspendarea inmatricularii.

Cum ti se poate suspenda automat certificatul de inmatriculare al masinii?

Noile prevederi legislative spun ca incepand din data de 20 mai 2018, soferii care au ITP-ul masinii expirat risca sa le fie suspendat automat certificatul de inmatriculare al masinii.

Conform noilor prevederi legislative, soferii au mai multe motive de a fi nemultumiti, deoarece in cazul in care vor fi prinsi de politie ca au masina cu Inspectia Tehnica Periodica expirata si cu masina neinmatriculata pot primi:

- Amenzi mari, de pana la 5800 lei
- In plus li se intocmeste si dosar penal

„Suspendarea de drept a inmatricularii vehiculului intervine si la data expirarii sau, dupa caz, a anularii inspectiei tehnice periodice și inceteaza la data la care vehiculul trece o noua inspectie tehnica periodica“, mai prevede Ordonanta nr. 14/2017. Informatiile despre ITP ale autovehiculelor sunt furnizate Serviciului de Inmatriculari de catre inspectorii Registrului Auto Roman. 

 

Newsletter

Whatsapp