Soferii fara RCA ar putea fi despistati cu ajutorul camerelor de rovinieta. Cand ar putea deveni propunerea realitate

Camere Rovinieta

Autoritatea de Supraveghere Financiara a propus ca soferii care nu au asigurare RCA sa fie identificati cu ajutorul camerolor de verificare pentru rovinieta.  Conducatorii auto care nu au rovinieta sunt identificati foarte usor de camerele de supraveghere montate strategic, in timp ce soferii fara RCA pot circula chiar si un an de zile fara sa fie verificati de un echipaj de la Politia Rutiera.

Conform unor statistici ingrijoratoare, in Romania, 22% dintre conducatorii auto nu au o asigurarea RCA valabila si circula pe drumurile patriei fara acest act obligatoriu. Autoritatile incearca in acest moment sa operasca acest fenomen periculos, iar propunerea de verificare cu ajutorul unor camera video folosite in acest moment si pentru depistarea soferilor fara rovinieta.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a inceput discutiile cu reprezentantii din cadrul Companiei de Drumuri, deoarece acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic. Oficialii incearca sa faca o corelatie cu bazele de date astfel incat sa fie verificate si masinile fara RCA de camerele video amplasate special pentru acest lucru.

Deocamdata totul este doar la stagiul de discutii si ramane de vazut daca CNAIR si firmele de asigurare vor face ceva cu privire la acest lucru. O astfel de masura ar putea insa sa reduca drastic numarul celor care se deplaseaza in acest moment fara o asigurare RCA, iar in cazul unui accident nu vor putea sa actioneze.

Piata asigurarilor din Romania are o tendinta de creste in ultimii ani, iar valoarea totala a primelor brute subscrise au ajuns la 9.7 miliarde de lei, in crestere cu 3,5% fata de anii trecuti, conform datelor ASF. 

Newsletter

Whatsapp