Soferii care parcheaza neregulamentar vor risca amenzi de 850 de lei

Soferii care parcheaza neregulamentar vor risca amenzi de 850 de lei

Locurile de parcare reprezinta o problema majora pentru orice bucurestean care conduce o masina. Si, se pare ca de acum incolo, problema lipsei locurilor de parcare va deveni o problema si mai mare. Stim cu totii deja, este extrem de greu sa gasesti un loc de parcare in zonele aglomerate ale orasului.

Bineinteles, parcarea la intamplare in unele locuri care obstructioneaza circulatia masinilor nu este permisa si nici de dorit. Niciunul dintre noi nu ne dorim sa incurcam toata circulatia doar pentru ca nu avem noi unde sa ne parcam masina … Insa, la fel de bine, stim cu totii ca uneori chiar nu ai unde sa parchezi. In aceste cazuri, solutia este aceea de a parca undeva nu incurcam circulatia, chiar daca este neregulamentar.

Ei bine, Primaria Municipiului Bucureste pare extrem de decisa in a da amenzi usturatoare soferilor care isi parcheaza masinile neregulamentar. Deocamdata, Primaria are un proiect care se afla in dezbatere publica. Insa, sansele pentru ca acest proiect sa fie aprobat in cele din urma si transformat intr-o lege sunt destul de mari. Asadar, haideti sa vedem despre ce este vorba in acest proiect!

In primul rand, trebuie sa stim ca parcarile neregulamentare au fost mereu amendate. Spre exemplu, in 2018, in Bucuresti au fost acordate peste 7.000 de amenzi in acest sens. De asemenea, peste 3.000 de petitii au fost depuse de bucuresteni pentru opriri si stationari in locuri nepermise.

Asa cum stim cu totii, toate acestea nu au avut niciun fel de rezultat in cele din urma, problema locurilor de parcare fiind parca fara de rezolvare. In aceste conditii, singura solutie pe care pare sa o adopte Primaria este aceea de ridicare a masinilor parcate in locurile nepermise.

Este important de stiut ca in proiectul aflat in dezbatere publica, despre care vorbeam mai devreme, este prevazuta aceasta masura drastica doar in cazul masinilor parcate neregulamentar pe bulevarde. Vor fi ridicate masinile parcate la mai putin de 200 de metri de trecerile de pietoni si in statiile mijloacelor de transport in comun. De asemenea, vor fi ridicate si masinile care vor obstructiona traficul.

Amenda in acest caz va fi de 200 de lei, insa la acestia se adauga si o alta taxa de 650 de lei pentru ridicarea masinii. Aceeasi taxa include si transportul si depozitarea masinii pentru 24 de ore. In cazul in care depozitarea dureaza pentru mai multe zile, taxa va creste proportional.

Newsletter

Whatsapp