Soferii care parcheaza neregulamentar vor risca amenzi de 850 de lei

Articol scris de Adi S., in data de 4 Februarie 2019

Locurile de parcare reprezinta o problema majora pentru orice bucurestean care conduce o masina. Si, se pare ca de acum incolo, problema lipsei locurilor de parcare va deveni o problema si mai mare. Stim cu totii deja, este extrem de greu sa gasesti un loc de parcare in zonele aglomerate ale orasului.

Bineinteles, parcarea la intamplare in unele locuri care obstructioneaza circulatia masinilor nu este permisa si nici de dorit. Niciunul dintre noi nu ne dorim sa incurcam toata circulatia doar pentru ca nu avem noi unde sa ne parcam masina … Insa, la fel de bine, stim cu totii ca uneori chiar nu ai unde sa parchezi. In aceste cazuri, solutia este aceea de a parca undeva nu incurcam circulatia, chiar daca este neregulamentar.

Ei bine, Primaria Municipiului Bucureste pare extrem de decisa in a da amenzi usturatoare soferilor care isi parcheaza masinile neregulamentar. Deocamdata, Primaria are un proiect care se afla in dezbatere publica. Insa, sansele pentru ca acest proiect sa fie aprobat in cele din urma si transformat intr-o lege sunt destul de mari. Asadar, haideti sa vedem despre ce este vorba in acest proiect!

In primul rand, trebuie sa stim ca parcarile neregulamentare au fost mereu amendate. Spre exemplu, in 2018, in Bucuresti au fost acordate peste 7.000 de amenzi in acest sens. De asemenea, peste 3.000 de petitii au fost depuse de bucuresteni pentru opriri si stationari in locuri nepermise.

Asa cum stim cu totii, toate acestea nu au avut niciun fel de rezultat in cele din urma, problema locurilor de parcare fiind parca fara de rezolvare. In aceste conditii, singura solutie pe care pare sa o adopte Primaria este aceea de ridicare a masinilor parcate in locurile nepermise.

Este important de stiut ca in proiectul aflat in dezbatere publica, despre care vorbeam mai devreme, este prevazuta aceasta masura drastica doar in cazul masinilor parcate neregulamentar pe bulevarde. Vor fi ridicate masinile parcate la mai putin de 200 de metri de trecerile de pietoni si in statiile mijloacelor de transport in comun. De asemenea, vor fi ridicate si masinile care vor obstructiona traficul.

Amenda in acest caz va fi de 200 de lei, insa la acestia se adauga si o alta taxa de 650 de lei pentru ridicarea masinii. Aceeasi taxa include si transportul si depozitarea masinii pentru 24 de ore. In cazul in care depozitarea dureaza pentru mai multe zile, taxa va creste proportional.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: parcare, amenzi, legislatie
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

In 2018, Romania a devenit tara cea mai periculoasa din Uniunea Europeana din punctul de vedere al accidentelor auto care s-au soldat cu decese. Depasirea vitezei, alcoolul la volan sau...
de - 19 Februarie 2019
Soferii care au fost amendati la inceputul anului 2019 pot sa nu-si plateasca amenzile, in ciuda faptului ca a fost introdusa o noua lege cu privire la achitarea amenzilor contraventionale,...
de - 19 Februarie 2019
Si pe care noi am primit-o cu bratele deschise! Avand in vedere ca zilnic poti zari in trafic din ce in ce mai mult modele ale producatorului japonez, ne-am gandit...
de - 18 Februarie 2019
Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

0.00 RON - 19 Februarie 2019
7200.00 RON - 19 Februarie 2019
85.00 RON - 19 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare