Iata cum incalca soferii romani regulile de circulatie! Tu ce reguli incalci?

Politia Romana Amenzi

Soferii romani functioneaza pe principiul “mie nu mi se poate intampla”. Si cand spun asta se gandesc ca nu vor fi prinsi de politie si ca nu vor fi implicati intr-un eveniment rutier. Asta este si motivul pentru care romanii fac tot ce le trece prin cap cand sunt la volan.

Sa ne intelegem: 60% dintre soferii romani recunosc ca vorbesc la telefon fara handsfree cand sofeaza. Jumatate dintre acestia fac acest lucru destul de rar, atunci cand au o urgenta. 20% dintre soferi vorbesc la telefon din cand in cand… fara a face un obicei din asta, iar 8% recunosc ca nu se simt bine in trafic daca nu vorbesc la telefon. Asa ca, de fiecare data cand urca la volan… suna un prieten!

Cei mai curajosi nu se limiteaza la sunat, ci dau mesaje. Vreo 40% dintre soferi fac asta. 21% dau sms-uri doar daca este foarte urgent, 13% destul de rar, fara a deveni un obicei, iar 4% aproape la fiecare calatorie cu masina.

Citeste si: Reguli de bun simt pe autostrada. Iata ce trebuie sa stii pentru a conduce corect!

Unii sunt chiar si mai periculosi de atat - unul din cinci soferi s-a urcat baut la volan cel putin o data. In total, vreo 20% din intregul numar de soferi. Nu conteaza cat de baut, daca e sa o spunem pe cea dreapta. Conteaza doar ca au baut inainte de a urca la volan. Am tot vorbit despre asta… mai ales despre soferii care i-au ametit si pe politisti cu aburii alcoolului.

Si oboseala le da mari batai de cap soferilor. Din fericire, insa, doar 3% au condus obositi, iar vreo 54% au recunoscut ca s-au simtit obositi foarte rar. Din pacate, 8% dintre soferi admit ca au atipit macar o data la volan.

Multi dintre soferi sunt nevoiti sa conduca noaptea in afara localitatilor, lucru extreme de periculos. Astfel, 16% merg zilnic in afara localitatii pe timp de noapte, 33% fac asta de cateva ori pe saptamana, iar 31% merg in afara localitatii pe timp de noapte de cateva ori pe luna.

Nici motociclistii nu sunt mai civilizati. 20% dintre ei se strecoara printre masini fara sa se asigure. Pietonii sunt si mai periculosi. 70% dintre pietonii romani ignora regulile de circulatie si traverseaza pe unde le vine! Asta chiar daca au trecere de pietoni sau semafor la cativa metri distant. Iar pe drumurile nationale au fost amenajate pasarele speciale pentru acest lucru. Nu inteleg ca isi pun viata in pericol cu aceasta practica.

Multi dintre cei care se aventureaza sa traverseze prin loc nepermis sunt insotiti de copii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter