Se mai ridica sau nu masini in Bucuresti in timpul carantinei?

Se mai ridica sau nu masini in Bucuresti in timpul carantinei?

Multi soferi se intreaba daca perioada starii de urgenta masinile de pe strazile din Bucuresti mai pot fi ridicate pentru parcare neregulamentara.

In Romania este stare de urgenta, dar asta nu a impiedicat Primaria Capitalei sa continue ridicarea, dar vor fi ridicate doar vehiculele care blocheaza circulatia vehiculelor de interventie in caz de urgenta, ambulante sau masini de pompieri, precum si accesul in spitale, scoli, institutii publice, dar si circulatia mijloacelor de transport public, dar si vehiculele parcate pe locurile de parcare platite la ADP.

Constatarea si aplicarea santiunilor si dispunerea masurii tehnico-administrative de ridicare se fac de catre politistii rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Care este procedura de ridicare a masinilor

Agentii constatatorii inregistreaza foto si video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate si verificate metrologic zona stationationarii vehiculului, intocmesc procesul verbal de constatare a contraventiei si dispun in scris aplicarii masurii tehnico-administrative, printr-o dispozitie de ridicare.

Citeste si: Un sofer teribilist s-a filmat mergand cu 200 km/h: „Voi stati in casa si va uitati la mine”. Reactia Politiei Romane

Care sunt tarifele pentru ridicarea masinilor

Tarifele de ridicare sunt:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone

Tarife de transport sunt:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maxima autorizata de peste 5 tone

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, incepand cu data si ora depozitarii, va fi de 150 lei/zi, iar plata pentru ridicarea si depozitarea acestora se va putea face in numerar sau cu cardul, la spatiul de depozitare.

Cetatenii ale caror masini au fost ridicate de primarie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 – Brigada de Politie Rutiera sau 021/9752 – Politia Locala a Municipiului Bucuresti, pentru a afla in care dintre cele doua spatii se afla autoturismele si pentru a le putea recupera.

VIDEOCLIPUL ZILEI