Se mai aloca sau nu locuri de parcare in Bucuresti, pe timpul crizei de coronavirus?

Bucurestiul este si el un oras afectat de pandemia de coronavirus (Covid-19), iar strazile sunt pustii. Astazi am vrut sa aflam daca se mai aloca sau nu locuri de parcare intr-o capitala sufocata de masini.

Se mai aloca sau nu locuri de parcare in Bucuresti, pe timpul crizei de coronavirus?

Dupa cum bine stiti, Bucurestiul este un oras sufocat de masini. Totusi, in vreme de stare de urgenta si blocat de pandemia de coronavirus (Covid-19), strazile sunt pustii. Unde stau acele masini care altadata blocau strazile? Ei bine, in parcare. Asa ca, am vrut sa aflam daca se mai aloca sau nu locuri de parcare in Bucuresti.

Cum poti lua un loc de parcare in Bucuresti?

Pentru cei ce nu stiu, in Bucuresti sunt 250.000 de locuri de parcare de resedinta si 20.000 de locuri publice. Un numar foarte mic, luand in considerare faptul ca pe strazile din Capitala circula 1.5 milioane de masini. La un calcul simplu, inseamna ca 5 soferi se lupta pentru un loc de parcare.

Citeste si: Pe perioada Starii de Urgenta, aplicatia Waze se schimba radical

Multi soferi se intreaba cum pot lua un loc de parcare? Ei bine, in sectorul 1 trebuie sa ai o cerere de inchiriere, o copie dupa actul de identitate si un plan topografic de situatie la scara 1:500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat.

Mai mult, autoturismul trebuie sa aiba ITP valabil, se poate aloca doar un singur loc/apartament, se poate atribui numai pentru autoturisme, numai persoanelor cu domiciliul la adresa pentru care se solicita loc de parcare, numai pentru autoturismele proprietate personala, cele utilizate in leasing si comodat. Prioritate la obtinerea unui loc de parcare au persoanele cu dizabilitati.

Pentru a obtine un loc de parcare in sectorul 2, iti trebuie o cerere de inchiere, certificatul de inmatriculare al masinii sau cartea de identitate in original, cartea de identitate sau buletinul, contractul de leasing pentru persoana fizica acolo unde este cazul, contract de comodat (unde este cazul) pentru masinile pe firma sau incredintate spre folosinta catre alta firma.

Pentru a obtine un loc de parcare in sectorul 3, trebuie sa ai o cerere adresata primarului, 2 formulare de tip cerere pentru loc de parcare, carte de identitate (copie si original) si talonul masinii (copie si original).

In sectorul 4, actele pentru a obtine un loc de parcare sunt: cerere tip eliberata de serviciul parcari dar avizata de catre presedintele asociatiei de proprietari unde solicitantul are domiciliul, cartea de identitate a celui care solicita locul de parcare, certificatul de inmatriculare al autoturismului, contractul de leasing daca este cazul si contractul de comodat daca este cazul. Primaria mai cere si certificatul fiscal eliberat de Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4, care atesta ca solicitantul nu figureaza cu debute restante catre bugetul local al sectorului 4, pentru anii anteriori incheierii contractului.

In sectorul 5, avem nevoie de o cerere de atribuire ce trebuie sa contina datele personale ale solicitantului, semnatura si stampila administratorului /presedintelui asociatiei de locatari/proprietari prin care se certifica faptul ca solicitantul locuieste la acea adresa. La sediul Primariei poti obtine gratuit un formular tipizat de cerere. Mai mult, ne mai trebuie o copie dupa cartea de identitate a solicitantului si o copie a certificatului de inmatriculare a autoturismului.

Cei ce locuiesc in sectorul 6, au nevoie de cerere-tip, copie dupa cartea de identitate, o copie dupa talonul autoturismului cu ITP valabil, contract de comodat in original acolo unde este cazul, certificat de atestare fiscala din care sa reiasa ca solicitantul nu are debite datorate bugetului local pe anul precedent.

Putem obtine un loc de parcare pe timpul starii de urgenta in Bucuresti?

Ei bine, acum a venit timpul sa vorbim despre ce se intampla in Bucuresti, pe timpul starii de urgenta. Echipa cars.ro a incercat sa obtina un loc de parcare de la inceputul lunii martie insa nimeni nu a raspuns. Am trimis si un email la inceputul lunii martie, insa niciun raspuns.

Concluzia este ca pe stare de urgenta, este aproape imposibil sa obtii un loc de parcare in Bucuresti. Totusi, daca nu vreti sa mai obtineti un loc de parcare, aruncati o privire peste cele mai performante anvelope de vara.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter