Schimbare de ultima ora din cauza coronavirusului la DRPCIV. Cum trebuie sa procedezi daca vrei sa inscrii o masina sau sa-ti schimbi permisul

Romania se afla in stare de urgenta, incepand de luni, in contextul pandemiei de coronavirus, iar institutiile statului vin cu schimbari importante.

Schimbare de ultima ora din cauza coronavirusului la DRPCIV.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat instituirea starii de urgenta dupa raspandirea noului tip de coronavirus, ceea ce va permite alocarea de noi resurse pentru gestionarea crizei.

In aceste conditii, autoritatile au facut apel catre romani sa nu iasa din case, iar atunci cand estea absolut necesar, sa pastreze o distanta de cel putin 2 metri fata de alte persoane.

Fara doar si poate, preventia este cea mai buna masura de siguranta, asadar ar fi bine sa va amanati planurile pentru o perioada. In cazul in care aveati de gand sa va inscrieti masina sau sa va schimbati permisul de conducere, probabil ca ar trebui sa mai asteptati cel putin cateva zile.

Schimbare la DRPCIV din cauza coronavirusului

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a luat masuri pentru evitarea aglomerarii de persoane la sediile SPC. Conform unui anunt publicat pe site-ul oficial DRPCIV, in perioada 11-31 martie 2020, toate activitatile se vor solutiona exlusiv in baza unui programari online.

Citeste si: Acte necesare inmatriculare auto. Cum trebuie sa arate dosarul complet cu documente in 2020

Programarile pot fi facute pe site-ul www.drpciv.ro, la sectiunea Programari online.

Totodata, accesul in incinta sediilor SPC va fi limitat. Doar titularii sau persoanele delegate in baza programarii online si a unui act de identitate original vor acea acces in institutie.

Persoanele sunt rugate sa respecte ora de programare, dar si sa evite asteptarea in spatii publice, pentru a preveni raspandirea de COVID-19. Mai mult, tot din motive de siguranta, oamenii sunt rugati sa urmeze cu strictete indicatiile personalului de la ghisee.

Ce inseamna starea de urgenta pentru soferi

Masurile luate de autoritati dupa ce a fost declarata starea de urgenta pot fi insa mult mai aspre si ii vizeaza si pe soferi.

Spre exemplu, circulatia rutiera, feroviara, maritima, fluviala si aeriana pe diferite rute poate fi interzisa.

Totodata, autoritatile pot dispune inchiderea temporara a unor statii de distribuire a carburantilor, dar si sa limiteze sau sa interzica circulatia vehiculelor sau a persoanelor in anumite zone ori intre anumite ore si sa elibereze.

O masura drastica este inchiderea frontierei de stat in intregime sau in zona in care a fost instituita starea de urgenta.

Romania a ajuns la 123 de cazuri de coronavirus. Dintre acestia 9 s-au vindecat. Alte 2.652 de persoane sunt in carantina la nivel national, iar alte 14.573 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter