Sase sfaturi pentru a-ti mentine anvelopele in forma!

Sase sfaturi pentru a-ti mentine anvelopele in forma!

Condusul este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care le facem in viața noastră, zi de zi, deși nu realizăm acest lucru. Ne bazăm pe patru anvelope să susțină mașina, să vireze impecabil și să frâneze într-un timp record!

Pentru a călătorii în siguranță, ai nevoie de anvelope în stare foarte bună, deci îngrijirea lor este esețială pentru siguranța ta.

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să ai grijă de anvelopele mașinii tale:

Verificarea presiunii lunar

Verifică presiunea anvelopelor lunar. Anvelopele pot pierde destul de mult aer în decurs de o lună fără să ne dăm seama. O anvelopă poate pierde și mai mult aer pe vreme rece. Dacă îți verifici presiunea doar când mergi la mecanic pentru schimbarea uleiului îți pui siguranța ta și a familiei tale în pericol.

Conform studiilor, principala cauză a accidentelor legate de anvelope sunt anvelopele sub umflate. Anvelopele fără presiune corectă scad manevrabilitatea vehiculului și pot duce la uzura prematură a benzii de rulare și la o explozie posibil catastrofală. Prin verificarea regulată a presiunii în anvelope, le poți prelungi durata de viață. Pentru a afla presiunea adecvată pentru anvelopele mașinii tale, consultă manualul mașinii sau pancarta de pe portiera șoferului.

Inspectie vizuala

Inspectează vizual anvelopele în mod regulat, mai ales înainte de călătorii lungi. În momentul în care verifici presiunea, efectuează si o inspecție fizică a anvelopelor. Trebuie să fii atent la crăpături, umflături și obiecte care ar fi putut găuri anvelopa, cum ar fi cuie, șuruburi, sticlă sau pietre. Dacă unul dintre aceste obiecte găurește peretele lateral al anvelopei, aceasta va trebui înlocuită.

Rotirea anvelopelor

Rotește anvelopele regulat. Pentru a menține o uzură uniformă a benzii de rulare și pentru a obține o durată maximă de viață a anvelopelor, este recomandat să rotești anvelopele la fiecare 10.000 km.

Supraincarcarea vehiculului

Nu supraîncărca vehiculul. Pe portiera mașinii vei găsi informații despre capacitatea maximă de încărcare suportată de mașină. Supraîncărcarea unui vehicul poate provoca, de asemenea, defectarea anvelopelor.

Inlocuirea anvelopelor uzate

Nu aștepta să le înlocuiești după ce sunt distruse complet. Anvelopele pot fi destul de costisitoare însă cu cât sunt mai deteriorate cu atat îți vor pune viața în pericol. Majoritatea anvelopelor au o bară de uzură între benzile de rulare ale anvelopei. Dacă adâncimea benzii de rulare a anvelopei este la sau sub această bară, este timpul pentru anvelope noi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter