Sanctiuni mai mari pentru cei care nu respecta regimul starii de urgenta. Pentru ce pot fi amendati soferii cu 20.000 de lei

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat faptul ca ordonanta militara privind majorarea amenzilor pentru nerespectarea regimului starii de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial.

Sanctiuni mai mari pentru cei care nu respecta regimul starii de urgenta

Luna aprilie vine si cu vesti proaste pentru unii dintre noi, pentru ca noua ordonanta militara privind majorarea amenzilor pentru nerespectarea regimului starii de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial.

Ce amenzi pot primi soferii daca nu respecta regimul starii de urgenta?

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respecta noua ordonanta militara au crescut. Conform oficialilor, persoanele fizice pot lua o amenda intre 2.000 lei si 20.000 lei. Pentru cei ce nu stiu, pana acum, valorile erau de minimum 100 lei si maximum 5.000 lei.

Citeste si: Pe perioada Starii de Urgenta, aplicatia Waze se schimba radical

Persoanele juridice risca amenzi si mai mari! Amenzile pentru cei ce nu respecta ordonantele militare au crescut de la 1.000 de lei cat era pana acum, la 10.000 lei. Mai mult, amenda maxima pentru persoanele juridice este de 70.000 lei.

Sanctiunile se vor aplica de maine, 2 aprilie 2020 si ne vizeaza pe toti, asa ca mare atentie!

Sanctiuni complementare au fost de asemenea introduse pentru cei ce nu respecta prevederile legale:
- confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contraventie
- se interzice accesul la respectivele bunuri, deoarece acestea vor fi sigilate de catre organele abilitate
- se suspenda temporar activitatea
- desfiintarea unor lucrari
- refacerea unor amenajari

Bineinteles, masurile complementare de sanctiune vor fi aplicate in functie de gravitatea faptei.

Primim amenda daca transportam familia in timpul starii de urgenta, dintr-un judet in altul?

Multi soferi s-au intrebat ce se intampa in cazul in care vrem sa ne ducem familia sau parintii in alt judet decat in cel in care avem resedinta. Ce se intampla atunci cand ne intoarcem? Primim amenda?

Conform Politiei Romane: „Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/insoțirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie - este valabil si pentru întoarcere!”.

Si totusi, am adauga sa nu uitati de rovinieta, care nu se prelungeste automat daca a expirat in starea de urgenta! De asemenea si ITP-ul este foarte important!

Ce se intampla daca imi transport sotia/sotul la/de la serviciu?

Iata ce spune Politia Romana: daca apreciati ca motivul este deplasarii este unul justificat, puteti face acest lucru completand declaratia pe proprie raspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanta Militara nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie).

Nu putem spune ca a ne duce sotia la serviciu este o urgenta, insa acest lucru poate face o mare diferenta deoarece riscul de expunere scade, la fel ca si riscul de imbolnavire.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter