Cat castiga pe luna un sofer pe o cisterna, angajat la o firma de logistica, ce livreaza carburanti la benzinariile Rompetrol

Te intrebi cat ajunge sa castige un sofer de cisterna, angajat la o firma de logistica, ce livreaza carburantii la Rompetrol? Iti spunem noi ce salariu lunar incaseaza acesta.

Cat ajunge sa castige un sofer de cisterna la Rompetrol

Rompetrol este una dintre cele mai cunoscute companii petroliere din Romania, cu peste 4000 de angajati. Aceasta detine si Petromidia, cea mai mare rafinarie locala si una dintre cele mai moderne rafinarii, ce prelucreaza peste 5 milioane de tone anual.

Angajatii la benzinariile Rompetrol au un salariu mediu de 2000 de lei, suma incasata de acestia depinde insa de bonusurile si targeturile lunare.

In ceea ce priveste salariul unui sofer de cisterna, angajat la o companie de logistica, ce livreaza carburantii la Rompetrol, lucrurile se schimba. Odata cu cresterea responsabilitatilor, creste si venitul lunar, la aproximativ 3.000 de lei.

Soferii de cisterna sunt subcontractati de Rompetrol de la alte firme, asadar rareori veti gasi anunturi ale companiei pentru acest post.

Prin comparatie, salariul unui sofer de cisterna de la Petrom, care transporta combustibil, creste si mai mult. Acesta ajunge sa primeasca la final de luna in jur de 5.000 de lei, la care se adauga tichetele de masa si sporurile de risc. Drept urmare, suma poate fi, in medie, de 7.000 de RON.

Cerinte soferi de cisterna care livreaza carburanti

Soferul unui vehicul de tip cisterna trebuie sa aiba cel putin 21 de ani, sa detina permis de conducere aferent categoriei si sa fi promovat un curs de specialitate privind transportul cisternelor. Totodata, candidatul trebuie sa efectueze examinarile medicale si psihologice de baza si sa nu fie condamnat pentru o infractiune savarsita cu intentie.

In cazul transportului de marfuri periculoase, soferii sunt obligati sa detina un atestat profesional ADR, autorizat de catre Ministerul Transporturilor.

Citeste si: Decizie fara precedent la Rompetrol! Ce au hotarat sefii companiei dupa instaurarea starii de carantina in Romania

De cele mai multe ori, atestatul ADR este asociat doar cu cisterna de motorina, benzina si oxigen, insa exista foarte multe alte marfuri de uz general, care nu se pot transporta de un sofer fara ADR, cum este solutia de parbriz auto. Asadar, daca va ganditi sa deveniti sofer de cisterna, este de preferat sa obtineti acest certificat.

De multe ori, angajatorii cer si experienta pe cisterna si comunitate de minim 2 ani, iar cunoasterea unei limbi straine constutuie un plus.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter