Ce trebuie sa stii despre RCA si CASCO? Afla ce riscuri acopera fiecare polita!

Car accident

Multi soferi se incurca in detalii cand vine vorba despre asigurare - nu stiu sau nu inteleg cum sta treaba cand vine vorba despre RCA si CASCO.

Daca te numeri printre ei sau pur si simplu ai nelamuririle tale, iti spun mai jos care sunt diferentele dintre cele doua!

Polita RCA

Polita RCA este cea care despagubeste:

- Vatamarile corporale sau decesul rezultate in urma unui accident rutier
- Orice tip de pagube materiale rezultate intr-un accident usor - vehiculul avariat, un imobil sau chiar un stalp
- Orice paguba care rezulta din lipsa de folosinta a vehiculului avariat
- In cazul unui proces, cheltuielile de judecata platite de catre soferul nevinovat.

In cazul in care vorbim de o intelegere amiabila, acoperita de RCA, cand mergi la asigurator TREBUIE sa ai la tine urmatoarele documente:

- formularul de constatare amiabila completat de ambii soferi implicati in accident sau procesul verbal intocmit de agentul de Politie
- actul de identitate
- permisul de conducere
- certificatul de inmatriculare al vehiculului
- cartea de identitate a vehiculului
- procura notariala de la proprietarul persoana fizica - daca vehiculul nu este al tau - sau imputernicire de la proprietarul persoana fizica. 

Polita CASCO

Polita CASCO este tot o asigurare, insa este cumva o polita suplimentara, si este menita sa iti protejeze vehiculul de furt sau de eventuale daune pe care le poate suferi acesta, INDIFERENT daca sunteti responsabili sau nu de producerea lor! In cea mai simpla si usor de achizitionat varianta, polita CASCO acopera:

AVARII:

- ciocniri, rasturnari, derapari, zgarieturi, caderi de la diferenta de nivel - in diferite rape, cadere in apa, caderea unor corpuri pe vehicul - aici putem include si arborii sau crengile acestora, dar si bolovanii care vin pe versantii muntilor!
- actiuni de vandalism ale tertilor
- incendiu, explozie
- fenomene meteo extreme: trasner, grindina, inundatie, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, avalansa

FURT. Este vorba despre furtul autovehiculului sau al unor parti componente ale acestuia, la care se adauga pagube produse masinii in urma furtului sau tentative de furt - geamuri sparte, incuietori stricate, inlocuirea setului de chei.

Spre deosebire de RCA, CASCO este o asigurare optionala, asadar nu esti obligat sa o achizitionezi. Trebuie sa mai stii ca asigurarea RCA este obligatorie, dar ofera doar o asigurare de baza. Pe de alta parte, CASCO, te asigura in cazul unor riscuri care nu sunt incluse si deci, nu sunt acoperite de RCA.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter