Asigurarea RCA si CASCO poate fi redusa sau nu cu ajutorul sistemului Telematics!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 12 Iulie 2018

Neasteptat fiind, insa perfect adevarat, noile reglementari in vigoare privesc o revolutie in domeniul asigurarilor auto. Cu totii stim ca preturile pentru incheierea noilor asigurari au scazut substantial din diferite cauze, insa in prezentul articol, un nou pont in aceasta materie priveste reducerea pretului RCA si CASCO daca este indeplinita o conditie.

Desi pare putin dus catre un atentat la viata personala si la libertatea de circulatie, asiguratorii propun o noua tehnologie ce are ca scop final reducerea pretului RCA si CASCO. Asadar, aceasta tehnologie denumita Telematics presupune o monitorizare a autovehiculelor asigurate, fiind un element definitoriu in jurul caruia graviteaza intreaga asigurare.

Mai exact, fie o asigurare de tip RCA sau CASCO, sistemul Telematics va functiona printr-un dispozitiv de tip spion. Acesta va aduce soferilor o reducere substantiala a politei de asigurare RCA sau CASCO platita, numai cu conditia ca intregul comportament in trafic sa fie unul prudent.

Practic, fiind monitorizati oricand, reducerea sau cresterea pretului pentru asigurare poate opera. Daca adoptam un condus prudent, cu viteze reduse, putem stabili reduceri substantiale, insa de partea cealalta, daca avem chef de viteza si un mers sportiv, putem ajunge sa platim pretul intreg, fara niciun fel de reducere.

De departe se vede ca aceasta initiativa indeamna la condusul prudent, fara expuneri la diferite pericole.

Nu contest acest proiect, insa pentru un tanar cu siguranta aceasta este o veste putin neplacuta, mai ales daca finantatorul automobilului este taticul.

Mentionez acest aspect intrucat automobilul caruia i-a fost instalat acest sistem poate fi monitorizat cu ajutorul unui smartphone. Daca vorbim de privat, este oarecum ok, insa atunci cand vorbim de companii, ideea este absolut geniala. Pe langa faptul ca-ti poti monitoriza angajatii oriunde conduc, poti vedea si stilul acestora de condus, lucru ce responsabilizeaza toti soferii de companii.

In prezent, un astfel de tip de asigurare in tara priveste firmele Groupama si Omniasig.

Groupama a introdus in luna iulie 2017 o clauza interesanta numita autocontrol. Aceasta optiune se adreseaza politelor CASCO ce depasesc 800 de euro pe an (plata in 4 rate). Prin sistemul de monitorizare prezentat mai sus, cu aceasta clauza, intreaga polita de asigurare poate ajunte sa atinga substantiala reducere de 40%, bineinteles cu respectarea conditiilor aferente.

Groupama Asigurari este singura din tara care ofera aceasta posibilitate in materie de prudenta cand vine vorba de condus. Astfel, cand ai chef de haiducii, un gand de care stii ca-ti va aduce reduceri te poate potoli, lucru benefic pentru toti participantii la trafic.

Directorul general adjunct al Groupama Asigurari, Calin Matei, afirma ca sistemul Telematics permite, pe langa monitorizarea de pe telefonul mobil, evaluarea permanenta a stilului de condus si desigur, monitorizarea discount-ului acordat in functie de acesta (intre 20% la 40%) si urmareste ca target pentru anul 2018 atragerea a minim 3.000 de clienti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: rca, casco, asigurare
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019
Guvernul Romaniei a aprobat Noul Cud Ruutier 2019, iar legea prevede cateva sanctiuni extrem de dure pentru soferii neatenti si indisciplinati in trafic. Noile modificari inca nu au intrat in...
de - 16 Februarie 2019
Noile modele Honda vin standard cu Honda Sensing. Acest cumul de sisteme poate fi considerat o aura de protectie japoneza, insa pentru a putea spune acest lucru trebuie sa analizam...
de - 14 Februarie 2019
Uniunea Europeana a aprobat alocarea a peste 517 milioane de euro pentru constructia magitralei M6 a metrului bucurestean, cea care va lega Gara de Nord de Aeroportul "Henri Coanda". „Locuitorii...
de - 14 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

3000.00 EUR - 18 Februarie 2019
5999.00 EUR - 18 Februarie 2019
3500.00 EUR - 18 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare