Asigurarea RCA si CASCO poate fi redusa sau nu cu ajutorul sistemului Telematics!

Asigurare RCA si CASCO Romania

Neasteptat fiind, insa perfect adevarat, noile reglementari in vigoare privesc o revolutie in domeniul asigurarilor auto. Cu totii stim ca preturile pentru incheierea noilor asigurari au scazut substantial din diferite cauze, insa in prezentul articol, un nou pont in aceasta materie priveste reducerea pretului RCA si CASCO daca este indeplinita o conditie.

Desi pare putin dus catre un atentat la viata personala si la libertatea de circulatie, asiguratorii propun o noua tehnologie ce are ca scop final reducerea pretului RCA si CASCO. Asadar, aceasta tehnologie denumita Telematics presupune o monitorizare a autovehiculelor asigurate, fiind un element definitoriu in jurul caruia graviteaza intreaga asigurare.

Mai exact, fie o asigurare de tip RCA sau CASCO, sistemul Telematics va functiona printr-un dispozitiv de tip spion. Acesta va aduce soferilor o reducere substantiala a politei de asigurare RCA sau CASCO platita, numai cu conditia ca intregul comportament in trafic sa fie unul prudent.

Practic, fiind monitorizati oricand, reducerea sau cresterea pretului pentru asigurare poate opera. Daca adoptam un condus prudent, cu viteze reduse, putem stabili reduceri substantiale, insa de partea cealalta, daca avem chef de viteza si un mers sportiv, putem ajunge sa platim pretul intreg, fara niciun fel de reducere.

De departe se vede ca aceasta initiativa indeamna la condusul prudent, fara expuneri la diferite pericole.

Nu contest acest proiect, insa pentru un tanar cu siguranta aceasta este o veste putin neplacuta, mai ales daca finantatorul automobilului este taticul.

Mentionez acest aspect intrucat automobilul caruia i-a fost instalat acest sistem poate fi monitorizat cu ajutorul unui smartphone. Daca vorbim de privat, este oarecum ok, insa atunci cand vorbim de companii, ideea este absolut geniala. Pe langa faptul ca-ti poti monitoriza angajatii oriunde conduc, poti vedea si stilul acestora de condus, lucru ce responsabilizeaza toti soferii de companii.

In prezent, un astfel de tip de asigurare in tara priveste firmele Groupama si Omniasig.

Groupama a introdus in luna iulie 2017 o clauza interesanta numita autocontrol. Aceasta optiune se adreseaza politelor CASCO ce depasesc 800 de euro pe an (plata in 4 rate). Prin sistemul de monitorizare prezentat mai sus, cu aceasta clauza, intreaga polita de asigurare poate ajunte sa atinga substantiala reducere de 40%, bineinteles cu respectarea conditiilor aferente.

Groupama Asigurari este singura din tara care ofera aceasta posibilitate in materie de prudenta cand vine vorba de condus. Astfel, cand ai chef de haiducii, un gand de care stii ca-ti va aduce reduceri te poate potoli, lucru benefic pentru toti participantii la trafic.

Directorul general adjunct al Groupama Asigurari, Calin Matei, afirma ca sistemul Telematics permite, pe langa monitorizarea de pe telefonul mobil, evaluarea permanenta a stilului de condus si desigur, monitorizarea discount-ului acordat in functie de acesta (intre 20% la 40%) si urmareste ca target pentru anul 2018 atragerea a minim 3.000 de clienti.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter