Ce trebuie sa faci daca schimbi caroseria masinii? Iata pasii ce trebuie urmati, conform RAR!

Caroserie auto

In cazul in care ai decis sa iti schimbi caroseria de la masina sau esti nevoit sa faci asta din cauza deteriorarii suferite intr-un accident auto, trebuie sa stii ca dupa asta esti obligat sa iti omologhezi masina la Registrul Auto Roman. Aceasta omologarea se face in baza legislatiei aflata in vigoare din 2005.

Inainte de a merge la un atelier pentru schimbarea caroseriei, trebuie sa mergi la RAR pentru a se verifica vechea caroserie. Acolo se vor face fotografii si se vor elibera acte care sa ateste verificarea seriilor autovehiculului.

Cu aceste hartii si cu masina, mergi la un atelier pentru schimbarea caroseriei. Dincolo de partea tehnica, atelierul iti va elibera o adresa din care sa rezulte aceasta modificare facuta, care este noua identitate a vehiculului si care a fost cea veche. Atentie, datele trebuie sa coincida cu cele de la RAR.

De aceea, asa cum ti-am mai spus, ar trebui sa alegi cu mare grija atelierul unde faci o astfel de lucrare. Vezi sa fie unul care functioneaza in legalitate si care este autorizat pentru astfel de lucrari!

Asigura-te si ca oamenii de acolo sunt calificati pentru astfel de operatiuni. Daca lucreaza intr-un atelier auto NU inseamna neaparat ca este calificat pentru operatiunea de care ai tu nevoie! Vezi si ce aparatura se foloseste in acel atelier, nu ar strica nici sa verifici pe internet ce cred alti soferi. Iti reamintesc ca pentru orice fel de operatiune, atelierul este obligat de lege sa iti elibereze facture: de acolo vezi exact ce au facut si care sunt costurile exacte!

Daca vrei sa fii sigur ca ai ales ceea ce trebuie, lista complete a acestor unitati o gasesti la sediul oricarei reprezentante RAR din tara sau pe wwwrarom.ro.

Nota privind inlocuirea de caroserie

Trebuie sa mai stii ca pentru a obtine “Nota privind inlocuirea de caroserie” ai nevoie de urmatoarele acte:

- Cartea de indentitate a vehiculului vechi in original
- Copie dupa actul de provenienta a vehiculului nou
- Actul de identitate al solicitantului activitatii.

Inainte de a ajunge cu hartiile la Registrul Auto Roman, suna si verifica daca ai sau nu nevoie de o programare. Teroretic poti merge fara sa te programezi, doar ca, in functie de numarul de solicitari si de zona in care te afli, e posibil sa ai nevoie de o programare. In plus, nu strica sa le dai un telefon sa te asiguri ca ai toate actele necesare si nu au mai scornit peste noapte inca o hartie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter