RAR 2020. Stabilirea incadrararii unei masini second-hand in normele de poluare

Romania este in continuare una dintre tarile cu cele mai multe rable aduse din strainatate

Cum se stabileste norma de poluare la masini

Romania este in continuare una dintre tarile cu cele mai multe rable adus din strainatate, iar pentru a stabili norma de poluare a unei masini second hand va trebui sa ne prezentam la Registrul Auto Roman (RAR) si sa completam o cerere de consultanta cu datele de pe autovehicul.

Bucurestenii si nu numai vor avea mari probleme din 2020, atunci cand se va introduce  taxa de Oxigen care va restrictiona accesul masinilor poluante in centrul Bucurestiului.

Taxarea masinilor se va face in functie de norma de poluare  a masinii, dar acest lucru incurca mult. Soferii care au masinile inmatriculate pot afla acest lucru din cartea de identitate a masinii, dar pentru cele adus recent din strainatate lucrurile se complica.

Cererea de consultanta poate fi depusa de oricine, indiferent de localitatea de domiciliu. Persoanele care vor depune la sediul RAR pot completata si pe loc, iar raspunsul va fi primit in scurt timp. Detinatorii de masini pot depune si o copie a certificatului de conformitate al masinii eliberat de producator si eventual chiar si o copie a actului de inmatriculare pentru a nu fi probleme.

Autovehiculul va fi incadrat in gradul de poluare chimica dupa o serie de informatii complexe de natura tehnica care provin din dosarele de omologare ale masinilor. Acest tip de date europene pot fi accesate de R.A.R.

Multi se intreaba daca norma de poluare D3/D4 din Germania este echivalenta cu Euro 3 din in Romania.

Cifra D reprezinta o norma fiscala germana care nu are legatura cu omologarile europene realizate de catre autoritatile competente in baza actelor de reglementare ale Uniunii Europene. Momentan nu exista o corespondenta directa si imediata intre codificarile germane la gradul de poluare.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter