Raport sumbru: jumatate din km de autostrada promisi de autoritati nu vor fi gata in acest an

Lucrari de constructie la Autostrada

Asociatia Pro Infrastructura a dat o previziune sumbra in ceea ce priveste kilometri de autostrada care vor fi dati in folosinta in acest an. Asociatia prezice ca numai jumatate din cei 100 de kilometri promisi de autoritati vor fi inaugurati in realitate.

Asociatia Pro Infrastructura sustine ca scenariul realist indica 43,28 km noi de autostrada in acest an, iar cel foarte optimist 69,18 km, orice alte afirmatii fiind "promisiuni pentru naivi, dezinformari grosolane si minciuni gogonate". Asociatia contrazice astfel declaratiile purtatorului de cuvant al CNAIR Alin serbanescu privind finalizarea a 118 kilometri de autostrada in acest an.

Loturile despre care API spune ca vor fi inaugurate in acest an sunt loturile 3 (mai-iunie) si 4 (august-septembrie) ale Autostrazii A1 Lugoj-Deva (intre Holdea si soimus).

"In acest moment, este fezabil, dar dificil, ca la finalul lui 2019 sa circulam pe inca aproximativ 8 km din Autostrada A10 intre Sebes si nodul Alba Iulia Sud, pe bretele scurte de acces de la Lancram. Restul tronsonului (pana la Alba Iulia Nord) nu poate fi gata in 2019, realist vorbind", se arata in comunicatul Asociatiei Pro Infrastructura, preluat de news.ro.

De asemenea, in opinia lor, sectorul de 17,9 km din Autostrada Transilvania (A3) dintre Iernut si Chetani are doar sanse teoretice sa fie deschis pana la sfarsitul lui 2019 din cauza problemelor financiare ale constructorului (Astaldi) si a birocratiei nerezolvate.

 

Newsletter

Whatsapp