Puncte bonus pentru soferii model? Iata o noua propunere legislativa!

Articol scris de Adi S., in data de 2 Martie 2018

Am vorbit in nenumarate randuri despre sanctiunile pe care le prevede legea impotriva soferilor nedisciplinati in trafic, nu-i asa? Insa nu am vorbit pana acum niciodata despre ideea de a recompensa intr-un fel soferii care respecta mereu regulile si care nu ajung sa fie sanctionati deloc.

Sigur, reglementarile din domeniul auto nu trebuie respectate doar pentru a primi o recompensa, insa daca tot a aparut o asemenea idee in spatiul public din ultimele zile, credem ca trebuie sa v-o povestim si voua! Doar ne dorim sa fiti intotdeauna la curent cu cele mai noi stiri din domeniul auto, bineinteles! 

Nu cu mult timp in urma, in Parlament, si-a facut aparitia o noua propunere legislativa care prevede nici mai mult nici mai putin decat recompensarea soferilor care nu incalca Codul Rutier. Mai exact, proiectul de lege este dedicat acelor soferi care nu primesc niciun punct de penalizare pe parcursul unui an calendaristic.

Conform propunerii legislative, acestia vor primi doua puncte bonus pentru anul urmator. In acest fel, soferii care vor primi acest bonus nu vor mai risca suspendarea permisului atunci cand acumuleaza 15 puncte de penalizare, ci abia in momentul in care inregistreaza un total de 17 puncte. 

Cei care au venit cu aceasta idee legislativa spun ca s-au gandit la un mod de a responsabiliza mai tare soferii. Astfel, prin aceste doua puncte bonus care li s-ar acorda in anul imediat urmator, parlamentarii spera ca ii va face pe soferi mai prudenti si mai atenti la volan.

Nu in ultimul rand, parlamentarii care au inaintat acest proiect de lege spun ca asemenea legi exista si in alte state ale Uniunii Europene. Voi ce credeti, ar responsabiliza soferii un asemenea “premiu” oferit de posibila noua lege? 

Noi credem ca ar putea fi o idee buna, insa care nu ar trebui sa conteze atat de mult pentru noi, soferii! Noi trebuie sa fim constienti de reglementarile Codului Rutier si sa le respectam pentru a nu ne pune nici pe noi in pericol si nici pe ceilalti participanti la traficul rutier.

Pe langa amenzile de ordin financiar si pe langa punctele de penalizare, integritatea noastra fizica si chiar vietile noastre si ale celor din jur reprezinta principalul motiv care ar trebui sa ne responsabilizeze in momentul in care ne urcam la volan. Cea mai mica greseala din partea noastra sau orice urma de neatentie se poate solda cu urmari tragice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat motivarea deciziei de a respinge legea potrivit carora radarele ar fi trebuit presemnalizate pe toate soselele patriei. Legea prevedea obligativitatea presemnalizarii dispozitivelor radar si...
de - 18 Ianuarie 2019
Vesti proaste pentru soferii romani. Cei care nu respecta noile reguli vor primi o sanctiune crunta. Cei care vor fi prinsi folosind telefonul mobil sau tableta la volan vor fi...
de - 16 Ianuarie 2019
Plangerile tot mai dese din partea clientilor i-au determinat pe oficialii din Primaria Capitalei sa ia masuri impotriva taximetristilor care refuza curse sau care negociaza tariful. Vizati sunt in principal...
de - 15 Ianuarie 2019
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o licitatie de 45 milioane de lei (9,62 milioane de euro) pentru achizitia si montarea de panouri fonoabsorbante, potrivit unui...
de - 13 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare