Puncte bonus pentru soferii model? Iata o noua propunere legislativa!

Articol scris de Adi S., in data de 2 Martie 2018

Am vorbit in nenumarate randuri despre sanctiunile pe care le prevede legea impotriva soferilor nedisciplinati in trafic, nu-i asa? Insa nu am vorbit pana acum niciodata despre ideea de a recompensa intr-un fel soferii care respecta mereu regulile si care nu ajung sa fie sanctionati deloc.

Sigur, reglementarile din domeniul auto nu trebuie respectate doar pentru a primi o recompensa, insa daca tot a aparut o asemenea idee in spatiul public din ultimele zile, credem ca trebuie sa v-o povestim si voua! Doar ne dorim sa fiti intotdeauna la curent cu cele mai noi stiri din domeniul auto, bineinteles! 

Nu cu mult timp in urma, in Parlament, si-a facut aparitia o noua propunere legislativa care prevede nici mai mult nici mai putin decat recompensarea soferilor care nu incalca Codul Rutier. Mai exact, proiectul de lege este dedicat acelor soferi care nu primesc niciun punct de penalizare pe parcursul unui an calendaristic.

Conform propunerii legislative, acestia vor primi doua puncte bonus pentru anul urmator. In acest fel, soferii care vor primi acest bonus nu vor mai risca suspendarea permisului atunci cand acumuleaza 15 puncte de penalizare, ci abia in momentul in care inregistreaza un total de 17 puncte. 

Cei care au venit cu aceasta idee legislativa spun ca s-au gandit la un mod de a responsabiliza mai tare soferii. Astfel, prin aceste doua puncte bonus care li s-ar acorda in anul imediat urmator, parlamentarii spera ca ii va face pe soferi mai prudenti si mai atenti la volan.

Nu in ultimul rand, parlamentarii care au inaintat acest proiect de lege spun ca asemenea legi exista si in alte state ale Uniunii Europene. Voi ce credeti, ar responsabiliza soferii un asemenea “premiu” oferit de posibila noua lege? 

Noi credem ca ar putea fi o idee buna, insa care nu ar trebui sa conteze atat de mult pentru noi, soferii! Noi trebuie sa fim constienti de reglementarile Codului Rutier si sa le respectam pentru a nu ne pune nici pe noi in pericol si nici pe ceilalti participanti la traficul rutier.

Pe langa amenzile de ordin financiar si pe langa punctele de penalizare, integritatea noastra fizica si chiar vietile noastre si ale celor din jur reprezinta principalul motiv care ar trebui sa ne responsabilizeze in momentul in care ne urcam la volan. Cea mai mica greseala din partea noastra sau orice urma de neatentie se poate solda cu urmari tragice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Metrorex anunta ca, in noaptea de Inviere, garniturile vor circula la un interval de aproximativ zece minute, pana la ora 1.00, ulterior circuland cu o frecventa de 20 de minute. ...
de - 24 Aprilie 2019
O filmare realizata cu o drona a fost data publicitatii de catre Asociatia Proinfrastructura. Imaginile au fost surprinse in Bacau, acolo unde se lucreaza la centura municipiului, ceea ce inseamna...
de - 23 Aprilie 2019
Un protest de amploare a avut loc la inceputul acestei saptamani, la Oradea. Aproape 1.000 de biciclisti au iesit pe strazi pentru a atrage atentia asupra pericolelor la care sunt...
de - 23 Aprilie 2019
Politia Romana trage un semnal de alarma si ne avertizeaza ca a aparut o noua varianta a metodei „Accidentul”, prin care oamenii sunt inselati. Escrocii au inventat noi metode de...
de - 23 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

10000.00 EUR - 24 Aprilie 2019
5999.00 EUR - 24 Aprilie 2019
4998.00 EUR - 23 Aprilie 2019
3750.00 EUR - 23 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare