Puncte bonus pentru soferii model? Iata o noua propunere legislativa!

Articol scris de Adi S., in data de 2 Martie 2018

Am vorbit in nenumarate randuri despre sanctiunile pe care le prevede legea impotriva soferilor nedisciplinati in trafic, nu-i asa? Insa nu am vorbit pana acum niciodata despre ideea de a recompensa intr-un fel soferii care respecta mereu regulile si care nu ajung sa fie sanctionati deloc.

Sigur, reglementarile din domeniul auto nu trebuie respectate doar pentru a primi o recompensa, insa daca tot a aparut o asemenea idee in spatiul public din ultimele zile, credem ca trebuie sa v-o povestim si voua! Doar ne dorim sa fiti intotdeauna la curent cu cele mai noi stiri din domeniul auto, bineinteles! 

Nu cu mult timp in urma, in Parlament, si-a facut aparitia o noua propunere legislativa care prevede nici mai mult nici mai putin decat recompensarea soferilor care nu incalca Codul Rutier. Mai exact, proiectul de lege este dedicat acelor soferi care nu primesc niciun punct de penalizare pe parcursul unui an calendaristic.

Conform propunerii legislative, acestia vor primi doua puncte bonus pentru anul urmator. In acest fel, soferii care vor primi acest bonus nu vor mai risca suspendarea permisului atunci cand acumuleaza 15 puncte de penalizare, ci abia in momentul in care inregistreaza un total de 17 puncte. 

Cei care au venit cu aceasta idee legislativa spun ca s-au gandit la un mod de a responsabiliza mai tare soferii. Astfel, prin aceste doua puncte bonus care li s-ar acorda in anul imediat urmator, parlamentarii spera ca ii va face pe soferi mai prudenti si mai atenti la volan.

Nu in ultimul rand, parlamentarii care au inaintat acest proiect de lege spun ca asemenea legi exista si in alte state ale Uniunii Europene. Voi ce credeti, ar responsabiliza soferii un asemenea “premiu” oferit de posibila noua lege? 

Noi credem ca ar putea fi o idee buna, insa care nu ar trebui sa conteze atat de mult pentru noi, soferii! Noi trebuie sa fim constienti de reglementarile Codului Rutier si sa le respectam pentru a nu ne pune nici pe noi in pericol si nici pe ceilalti participanti la traficul rutier.

Pe langa amenzile de ordin financiar si pe langa punctele de penalizare, integritatea noastra fizica si chiar vietile noastre si ale celor din jur reprezinta principalul motiv care ar trebui sa ne responsabilizeze in momentul in care ne urcam la volan. Cea mai mica greseala din partea noastra sau orice urma de neatentie se poate solda cu urmari tragice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Va spuneam in urma cu cateva zile despre importanta incheierii asigurarii RCA si despre problemele pe care le puteti avea in cazul in care sunteti prinsi fara aceasta. Ei bine,...
de - 14 Septembrie 2018
Venim astazi in intampinarea voastra cu un avertisment foarte clar in legatura cu asigurarea auto obligatorie. In cazul in care circulati fara o astfel de asigurare incheiata, riscurile pe care...
de - 12 Septembrie 2018
Consumul masinii naste discutii foarte aprinse printre soferi, fiecare dintre noi cautand masini care sa consume cat mai putin. Insa, chiar daca nu avem cele mai economicoase masini din acest...
de - 11 Septembrie 2018
Multi romani nu prea dau importanta politei RCA! Sau, cel putin, asta reiese dintr-o statistica a Consiliului Concurentei. Conform acesteia, circa un sfert dintre autoturismele aflate in circulatie pe strazile...
de - 11 Septembrie 2018

Cele mai noi anunturi

1400.00 EUR - 23 Septembrie 2018
4000.00 EUR - 23 Septembrie 2018
2700.00 EUR - 23 Septembrie 2018
2900.00 EUR - 23 Septembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare