S-a lansat Programul Rabla MOTO 2020! Iata ce reduceri poti primi pentru achizitia de motociclete si scutere

Avem vesti bune pentru cei ce prefera deplasarea pe doua roti, pentru ca din acest an, Programul Rabla se aplica si pentru achizitia de motociclete sau scutere, cu motor termic sau electric. Asadar, Programul Rabla MOTO promite sa ajute la reducerea poluarii prin decongestionarea oraselor.

S-a lansat Programul Rabla MOTO 2020! Iata ce reduceri poti primi pentru achizitia de motociclete si scutere

Romanii incep sa fie atrasi de scutere si motociclete, iar asta se vede in statistici, pentru ca in 2019 s-a inregistrat o crestere de 40%, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeana. Totusi, Romania ramane una dintre tarile cu cele mai mici parcuri de motociclete si scutere.

Vestea buna, pentru toti cei ce prefera deplasarea pe doua roti, este ca Program Rabla MOTO ne va ajuta sa achizitionam motociclete si scutere cu reduceri importante de pret, de pana la 7.000 de lei.

De ce este nevoie de Programul Rabla MOTO?

Ei bine, lucrurile sunt destul de simple! Romania are aproape 150.000 de motocicluri inmatriculate, insa dintre acestea doar 12.000 au mai putin de 4 ani, 8.000 au intre 5 si 9 ani, iar 106.000 au mai mult de 12 ani. Asadar, este nevoie de o reinnoire a parcului moto.

Citeste si: Cat a ajuns sa coste un voucher pentru programul rabla pe OLX in 2020

Cei care au pornit demersurile necesare pentru a convinge autoritatile sa includa si achizitia de motocicluri se numesc motoADN si sunt o asociatie care sustine dezvoltarea motociclismului in Romania.

Un alt motiv pentru care avem nevoie de mai multe motociclete este si reducerea poluarii prin decongestionarea oraselor, ca urmare a dezvoltarii parcului de moto si scutere din Romania.

Cum functioneaza Programul Rabla MOTO 2020?

In primul rand, trebuie sa stiti ca Programul Rabla MOTO 2020 permite doar casarea de masini, nu si de motociclete, asa ca pentru a te inscrie o sa ai nevoie de o masina mai veche de 8 ani pentru casat. O poti gasi tu sau poti ruga dealerul de la care vrei sa cumperi motocicleta sa te ajute.

Al doilea pas este sa gasesti scuterul sau motocicleta pe care ti-o doresti si sa te asiguri ca dealerul este inscris in Programul Rabla Moto.

AFM iti va elibera Nota de inscriere de care ai nevoie pentru pasul urmator, asa ca vei putea duce rabla la casat. Pe urma, duci masina la un centru de distrugere acreditat si vei primi la schimb Certificatul de Distrugere. Nu casa masina la fier vechi inainte sa primesti de la dealer „Nota de inscriere in program”.

Mai trebuie sa stii ca dreptul la „Prima de casare” se poate transfera doar intre persoane fizice. Daca in proces apare si o persoana juridica, atunci trebuie transferat dreptul de proprietate inainte de a inregistra autoturismul in program.

Leasing-ul este acceptat in Programul Rabla MOTO, fara a se considera persoana juridica, conform site-ului rablamoto.ro.

Iata lista marcilor si a dealerilor inscrisi in Programul Rabla MOTO 2020:

- HONDA – Motor Team, Casa Auto Iasi, Autosincron (CJ), Radacini Motors Brasov, Honda Nord,Est Bike Constanta
- Aprilia – Italian moto art space
- BMW – BMW Romania & dealeri
- Ducati – Metrotehnica International
- MOTO GUZZI – The Bike Hub
- ITALJET – Metrotehnica International
- PIAGGIO – The Bike Hub
- SYM – Sym future mobility
- SUZUKI – Motor Team
- ROYAL ENFIELD – Ural Romania
- YAMAHA – Motodynamics (in curs de autorizare)
- VESPA – The Bike Hub
- URAL – Ural Romania

Ce finantare se acorda prin Programul Rabla Moto si Rabla Moto Plus?

Iata ca am ajuns si la partea ce mai interesanta, adica ce finantari se acorda prin Programul Rabla Moto si Rabla Moto Plus.

Ei bine, prin Programul Rabla Moto se acorda o finantare de 3.500 lei pentru a achizitiona motociclete si scutere cu o cilindree mai mare de 125 cm3, care au emisii de CO2 mai mici de 125 g/km. Bineinteles, daca se caseaza o masina mai veche de 8 ani, pentru ca inca nu este posibila casarea unei motociclete vechi pentru a accesa acest program.

Programul Rabla Moto Plus permite acordarea unei finantari de 3.500 lei pentru achizitia de motocicluri electrice cu motor electric, ce au o putere nominala de maxim 4kW si o viteza maxima mai mare de 45 km/h. Pentru acest program nu va fi necesara casarea unei rable.

Totusi, trebuie sa verifici si oferta pentru Honda Jazz in Programul Rabla 2020

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter