Ce program vor avea benzinariile Petrom si Rompetrol in conditiile situatiei de urgenta decretata de Klaus Iohannis

Romania se afla de luni sub stare de urgenta, ceea ce inseamna ca, timp de 30 de zile, autoritatile au puteri sporite pentru a asigura protectia cetatenilor, in plina pandemie de coronavirus.

Program benzinarii Petrom si Romepetrol pe perioada starii de urgenta

Asadar, odata cu instaurarea starii de urgenta, autoritatile pot lua anumite "masuri exceptionale" pentru e preveni raspandirea coronavirusului.

In ceea ce ii priveste pe soferi, acestia pot fi limitati. Desi pana acum autoritatile i-au sfatuit pe oameni sa stea cat mai mult in casa si sa evite deplasarile, autoritatile pot impune masuri mai dure, precum limitarea sau chiar interzicerea totala a circulatiei masinilor.

Romanii trebuie sa stie ca pe toata perioada celor de 30 de zile, ordonantele si ordinele emise au carcater obligatoriu. Consecintele sunt aspre pentru cei care incalca legea.

Citeste si: Cat a ajuns sa coste benzina si motorina, dupa instaurarea situatiei de urgenta in Romania

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat marti seara suspendarea activitatilor de servire si consum in restaurante, hoteluri, cafenele si localuri publice, insa fara a preciza ceva de benzinarii.

Cel mai probabil benzinariile restaurant, cum sunt cele de la Petrom si Rompetrol, nu vor mai permite clientilor sa ramana in spatiile de servire. Mai mult, distanta dintre clienti trebuie sa fie de cel putin un metru pentru a impiedica raspandirea coronavirusului.

Conform declaratiilor facute de ministrul de interne, "este permisa organizarea acestor unitati pentru comercializarea produselor care nu presupun ramanerea clientilor in interiorul unitatii", asadar si restaurantele Petrom si Rompetrol vor functiona in acest regim. 

Programul benzinariilor pe perioada starii de urgenta

In ceea ce priveste programul benzinariilor, acesta ramane neschimbat deocamdata.

Petrom a anuntat pe pagina oficiala de Facebook ca statiile vor functiona in regim normal, insa cu masuri extra de precautie si protectie. Zona de terasa va fi inchisa temporar, iar produsele din restaurant sunt disponibile doar in varianta to-go.

Si Rompetrol a publicat pe reteaua de socializare masurile ce s-au luat in cadrul statiilor sale, pentru siguranta clientilor si ai angajatilor. Compania asigura produse dezinfectante pentru maini, iar igienizarea se realizeaza din ora in ora. Totodata, au fost montate si panouri de plexiglas la casele de marcat.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter