Primaria Capitalei va cumpara 100 de tramvaie noi. Cat vor costa si pe ce linii vor circula

Articol scris de Mihai C, in data de 15 Martie 2019

Primaria municipiului Bucuresti anunta ca, in cadrul procedurii pentru achizitionarea a o suta de tramvaie moderne, au depus oferte doi operatori economici: Astra Vagoane Calatori SA si Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru achizitia a o suta de tramvaie a expirat vineri, la ora 15.00. Desi in cadrul procedurii s-au inscris 20 de operatori economici, au depus oferta doar doi: Astra Vagoane Calatori SA si Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

Valoarea estimata a contractului este de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro).

Este vorba despre achizitionarea a 100 de tramvaie si echipamente necesare imbunatatirii transportului public de calatori pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 si 55.

Cele 100 de tramvaie noi vor avea podeaua complet coborata, pe toata lungimea vehiculului, din gama de 36 m, cu minim 5 usi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurarii atat a aerului conditionat, cat si a incalzirii salonului pasageri. Sistemul va oferi posibilitatea reglaii, atat a temperaturii, cat si a debitului de aer.

De asemenea, prin documentatia de achizitie s-a solicitat ca tramvaiele sa aiba o capacitate de cel putin 220 de calatori total, din care minim 56 pe scaune, sa aiba nivel de zgomot redus, instalatie de supraveghere video, echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilitati care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platforma rabatabila sau culisanta cu actionare manuala si se vor amenaja doua locuri speciale la cea mai apropiata usa dubla de acces fata de postul de conducere. De asemenea, in apropierea acestor spatii trebuie prevazute bare de sustinere, dispozitive de asigurare, butoane de comanda si comunicare etc.

Durata de utilizare a tramvaiului trebuie sa fie de minim 30 de ani, iar garantia functionarii fara defectiuni a tramvaiului - minim 5 ani sau minim 300.000 km.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Scene socante au avut loc, vineri seara, in gara din Timisoara. Un tren plin de pasageri, operat de o companie privata, a luat foc. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. ...
de - 23 Martie 2019
O adevarata tragedie a lovit provincia Hunan, din centrul Chinei, la finalul acestei saptamani. Un autocar plin cu turisti a luat foc in mers, iar 26 de persoane si-au pierdut...
de - 23 Martie 2019
Un accident de proportii a avut loc, vineri seara, la iesirea din Ploiesti, aproape de sensul giratoriu suspendat de la Paulesti. Nu mai putin de 57 de persoane au fost...
de - 23 Martie 2019
Un accident extrem de grav a avut loc in dimineata zilei de sambata in Hunedoara. O femeie si-a pierdut viata, iar alte doua persoane sunt in stare grava, dupa un...
de - 23 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare