Pot sa-mi transport cu masina sotia/sotul la/de la serviciu? Iata ce spune Politia Romana!

Romania este lovita in prezent de criza pandemiei de coronavirus (Covid-19), insa nu multi oameni inteleg restrictiile care se impun. Astazi, vorbim despre o intrebare pusa de mai mult cititori: pot sa duc sotia cu masina la serviciu?

Politia Romana raspunde: Pot sa-mi transport cu masina sotia/sotul la/de la serviciu?

Ordonanta militara care a fost impusa odata cu pandemia de coronavirus (Covid-19) ce s-a abatut asupra Romaniei are si multe neclaritati. Multi cititori ne-au adresat urmatoarea intrebare: am voie sa imi duc sotia cu masina la serviciu?

Ce se intampla daca transporti cu masina sotia/sotul la/de la serviciu?

Ce spune Politia Romana? Ei bine, raspunsul acestora este urmatorul: daca apreciati ca motivul este deplasarii este unul justificat, puteti face acest lucru completand declaratia pe proprie raspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanta Militara nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie).

Citeste si: Ce se intampla cu valabilitatea rovinietei pe perioada starii de urgenta. Anuntul facut de CNAIR

Mai mult, acestia mai adauga intr-o postare pe facebook ca situatiile cuprinse in norma au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumita importanta.

Totusi, politistii subliniaza ca o astfel de situatie poate sa fie justificata atunci cand nu exista mijloace de transport in comun sau daca riscul expunerii la infectare este mai mare.

Daca stam sa analizam, in majoritatea cazurilor, deplasarea la munca presupune schimbarea mai multor mijloace de transport in comun, insa si timpi de asteptare in statii. Asta insemna o expunere foarte mare si riscul de a contacta virusul Covid-19.

A transporta cu masina sotia/sotul la/de la serviciu nu reprezinta o urgenta, insa poate face diferenta dintre viata si moarte, in sensul ca se reduce foarte mult riscul infectarii.

Un alt caz poate fi acela in care sotul sau sotia nu detin permis de conducere. Acestia pot evita transportul public doar in cazul in care ar fi folosi masina.

Uber, o solutie pe timp de stare de urgenta?

O alta solutie in a evita o posibila amenda, poate fi folosirea serviciului de car sharing Uber. Totusi, trebuie sa luam in considerare ca cei care il folosesc trebuie sa aiba un anumit buget disponibil pentru a folosi zilnic aceasta optiune. Puteti afla si cat castiga un sofer de Uber pe luna.

In timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19), nu mai sunt atat de multe masini disponibile deoarece unii soferi au ales sa se protejeze pe ei si pe cei dragi, asa ca stau acasa. Dezavantajul il reprezinta faptul ca preturile Uber au crescut usor, asa ca va fi mult mai scump sa folositi aceasta optiune in fiecare zi, sau de luni pana vineri.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter