Politia Romana avertizeaza soferii vitezomani! La ce viteza ramai fara permis de conducere pe autostrada?

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 2 Noiembrie 2018

Polita Romana pune din ce in ce mai mare pret pe transmiterea unor mesaj puternice pe social media, iar in aceasta perioada incearca sa lamureasca o dezbatere des intalnita pe internet de catre conducatorii auto.

Oamenii legii trag un semnal de alarma cu privire la incalcarea vitezelor limita admise pe autostrazile din Romania cu ajutorul unor postari pe Facebook. Politistii incearca sa-I constientizeze pe soferii vitezomani, iar pentru acest lucru au dat si un exemplu.

“Viteza maxima legala,  pe autostrada – 130 km/h! Viteza la care ramai fara permis - peste 180 km/h. Timp de completare a procesului-verbal- aproximativ 10 minute. Distant ape care o puteai parcurge in acest timp, cu o viteza legala de 21,6 km/h.”.

Conform legislatiei in vigoare, soferii din Romania pot ramane fara permis de conducere daca depasesc viteza maxima admisa cu 50/h. Astfel, daca ne gandim ca limita normal pe autostrazile din Romania este de 130 km/h putem face  un calcul usor si sa concluzionam ca vom ramane fara permisul de conducere daca ne deplasam cu o viteza de peste 180 km/h.

Campania inceputa de Politia Rutiera vine dupa  ce statisticile au confirmat faptul ca Romania se afla pe primul loc intr-un clasament al tarilor din Uniunea Europeana cu cel mai mare numar de decedati in accidente rutiere.

In Romania au murit in 2017 nu mai putin de 1.951 de persoane in accidentere rutiere, dar numarul este in scadere cu 50% fata de datele din 2008, an in care au pierit pe sosele 3.000 de suflete. Conform studiilor efectuate s-a constatat ca cele mai multe accidente sunt provocate de viteza peste limita admisa in sectorul respective de drum sau de viteza care nu este adaptata la conditiile meteo.

Rapoartele din ultimii ani au scos la iveala faptul ca, cele mai multe accidente rutiere sunt provocate de tineri sub 25 de ani: 6,15% dintre ei fiind la baza unui accident. Statistica realizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara a scos la iveala si faptul ca bucurestenii sunt cei mai periculosi soferi din Romania.  Datele arata ca peste 6% din masinil inamtriculate in Bucuresti au provocat cel putin un accident, iar pe locurile doi si trei se afla cei din Constanta si Iasi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Daca zilele trecute am vorbit despre parti mecanice mai putin stiute, azi vom vorbi despre pneuri. Nu trebuie sa va mai spun despre schimbarea anvelopelor de vara cu cele de...
de - 22 Iulie 2019
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat ca podul peste raul Arges de la Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu, se va inchide pentru o perioada de sase luni,...
de - 18 Iulie 2019
Pana sa ajungem in punctul in care sa schimbam bujiile, trebuie sa stim ce sunt si ce rol au. Asadar, bujiile sunt piese componente ale motorului ce au rolul de...
de - 15 Iulie 2019
Numarul tot mai mare de accidente rutiere inregistrate in spatiul european i-au facut pe membrii Parlamentului European sa demareze formalitatile pentru dotarea obligatorie a autoturismelor cu mai multe echipamente, care...
de - 15 Iulie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare