Politia Romana avertizeaza soferii vitezomani! La ce viteza ramai fara permis de conducere pe autostrada?

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 2 Noiembrie 2018

Polita Romana pune din ce in ce mai mare pret pe transmiterea unor mesaj puternice pe social media, iar in aceasta perioada incearca sa lamureasca o dezbatere des intalnita pe internet de catre conducatorii auto.

Oamenii legii trag un semnal de alarma cu privire la incalcarea vitezelor limita admise pe autostrazile din Romania cu ajutorul unor postari pe Facebook. Politistii incearca sa-I constientizeze pe soferii vitezomani, iar pentru acest lucru au dat si un exemplu.

“Viteza maxima legala,  pe autostrada – 130 km/h! Viteza la care ramai fara permis - peste 180 km/h. Timp de completare a procesului-verbal- aproximativ 10 minute. Distant ape care o puteai parcurge in acest timp, cu o viteza legala de 21,6 km/h.”.

Conform legislatiei in vigoare, soferii din Romania pot ramane fara permis de conducere daca depasesc viteza maxima admisa cu 50/h. Astfel, daca ne gandim ca limita normal pe autostrazile din Romania este de 130 km/h putem face  un calcul usor si sa concluzionam ca vom ramane fara permisul de conducere daca ne deplasam cu o viteza de peste 180 km/h.

Campania inceputa de Politia Rutiera vine dupa  ce statisticile au confirmat faptul ca Romania se afla pe primul loc intr-un clasament al tarilor din Uniunea Europeana cu cel mai mare numar de decedati in accidente rutiere.

In Romania au murit in 2017 nu mai putin de 1.951 de persoane in accidentere rutiere, dar numarul este in scadere cu 50% fata de datele din 2008, an in care au pierit pe sosele 3.000 de suflete. Conform studiilor efectuate s-a constatat ca cele mai multe accidente sunt provocate de viteza peste limita admisa in sectorul respective de drum sau de viteza care nu este adaptata la conditiile meteo.

Rapoartele din ultimii ani au scos la iveala faptul ca, cele mai multe accidente rutiere sunt provocate de tineri sub 25 de ani: 6,15% dintre ei fiind la baza unui accident. Statistica realizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara a scos la iveala si faptul ca bucurestenii sunt cei mai periculosi soferi din Romania.  Datele arata ca peste 6% din masinil inamtriculate in Bucuresti au provocat cel putin un accident, iar pe locurile doi si trei se afla cei din Constanta si Iasi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Metrorex anunta ca, in noaptea de Inviere, garniturile vor circula la un interval de aproximativ zece minute, pana la ora 1.00, ulterior circuland cu o frecventa de 20 de minute. ...
de - 24 Aprilie 2019
O filmare realizata cu o drona a fost data publicitatii de catre Asociatia Proinfrastructura. Imaginile au fost surprinse in Bacau, acolo unde se lucreaza la centura municipiului, ceea ce inseamna...
de - 23 Aprilie 2019
Un protest de amploare a avut loc la inceputul acestei saptamani, la Oradea. Aproape 1.000 de biciclisti au iesit pe strazi pentru a atrage atentia asupra pericolelor la care sunt...
de - 23 Aprilie 2019
Politia Romana trage un semnal de alarma si ne avertizeaza ca a aparut o noua varianta a metodei „Accidentul”, prin care oamenii sunt inselati. Escrocii au inventat noi metode de...
de - 23 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare