Ce spune Politia Romana despre soferii care merg cu luminile de ceata aprinse?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 23 Aprilie 2018

Majoritatea am vazut multi soferi care circula, chiar si in cele mai insorite zile, cu proiectoarele de ceata aprinse. Mai mult, acestia se simt perfect indreptatiti sa practice acest fenomen, mai ales datorita faptului ca masina lor se bucura de acesta dotare.

Stim domnilor, se vad si daca sunt stinse, se vad dotarile voastre... de pe masina. Fie din mandrie, fie doar de dragul faptului ca le au, soferii romani aprind si proiectoarele de ceata, desi situatia nu o impune.

Mai exista si alta categorie de soferi care aprind farurile de ceata doar... ca sa arate mai frumos. Intra-devar, aspectul autovehiculului echipat cu astfel de proiectoare este unul ceva mai placut, dar la ce util, doar ca sa-l deranjam pe celalalt?

Dintre cei mai... dotati sustin ca vizibilitatea este crescuta considerabil atunci cand proiectoarele de ceata sunt aprinse chiar si pe vreme nefavorabila. Corect, insa cu ceilalti participanti la trafic cum ramane?

O postare a Ministerului Afacerilor Interne pe o retea de socializare face referire la aceste lucruri, insa bineinteles, cu sute de replici si ironii ce ataca direct Politia Romana.

Postarea apare ca un raspuns la intrebarea primita pe Facebook-ul Ministerului care suna in urmatorul fel: De ce nu poti conduce tot timpul cu proiectoarele de ceata aprinse?

De pilda... as spune eu, insa daca respectivul citea putin inainte sa ia permisul avea si raspunsul. Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Interne raspunde public, clar, concis si la obiect printr-un articol ce se adreseaza tuturor soferilor, ci nu doar respectivului user.

Acestia argumenteaza intr-o nota usor ironica intrebarea primita anterior si face referire la ce am mentionat mai sus. Asadar, repet: de ce sa utilizezi proiectoarele de ceata daca nu se impune? SAU de ce nu pornesti si stergatoarele cand e soare afara?

Reprezentanti MAl afirma ca utilizarea proiectoarelor de ceata in alte conditii decat cele pentru care au fost concepute nu-ti fac masina mai frumoasa sau vizibilitatea mai buna, ci doar deranjeaza ceilalti participanti la trafic.

Pe langa acest aspect, mai poti fi si sanctionat. Politia Romana, prin agentii de circulatie, pot sanctiona soferii pentru utilizarea proiectoarelor de ceata in conditii neconforme cu sanctiuni contraventionale ce ajung la 4, respectiv 5 puncte amenda si 3 puncte de penalizare.

Daca ne gandim la cat valoareaza un punct amenda in prezent, vom observa ca multi politisti efectiv trec cu vederea atitudinea negativa manifestata de cei mai multi soferi, mai ales dupa ce sunt opriti si avertizati cu privire la neplacerile create.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Traficul rutier va fi restrictionat, sambata si duminica, pe mai multe artere importante din Bucuresti, cu ocazia unor diferite evenimente. Potrivit Brigazii Rutiere Bucuresti, restrictii se vor impune pe Bulevardul...
de - 25 Mai 2019
Noul semn ar putea aparea mai repede decat ne-am fi asteptat, daca parlamentarii vor vota introducerea acestuia, iar legea va aparea in Monitorul Oficial. Semnul ii vizeaza pe unii dintre...
de - 25 Mai 2019
Orice amenda, indiferent ca este vorba despre una rutiera sau nu, se poate executa silit intr-un anumit interval de timp, care, in cazul in care expira, il scapa pe autor...
de - 23 Mai 2019
Dupa cateva saptamani de incertitudine in ceea ce priveste companiile de ridesharing, Guvernul a facut un prim pas pentru a legifera acest tip de transport. Premierul Viorica Dancila a anuntat...
de - 23 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

32800.00 EUR - 23 Mai 2019
27500.00 EUR - 23 Mai 2019
14280.00 EUR - 23 Mai 2019
17490.00 EUR - 23 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare