Politia Romana anunta amenzi mai mari pentru abaterile minore

Politia Romana Amenzi

Conducatorii auto din Romania risca amenzi mult mai mari pentru abaterile pe care le considera minore, conform unor modificari pe care legislatia romana le-a adoptat. Multi dintre ei au avut surpriza de a afla ca vor incasa amenzi mai mari pentru faptul ca asculta muzica data tare in masina sau pentru nesemnalziarea in momentul in care schimba directia de mers.

Acest gen de amenzi sunt considerate minore de multi soferi si sunt incalcat cu regularitate, insa cu toate aste amulti risca amenzi imense.

Una dintre cele mai dese sanctiuni pe care le pot primi soferii sunt cele pentru lipsei de vizibilitate in zona placutelor de inmatriculare. Multi dintre soferi merg cu placutele de inmatriculare acoperite de mizerie, iar in acest caz se pot trezi cu o amenda din clasa I de sanctiuni si ar putea scoate din buzunar intre 290 si 435 de lei.

Vorbitul la telefon fara dispozitive de tip hands-free

Acest gen de amenzi fac parte din clasa a II-a de sanctiunie, iar soferii risca amenzi cuprinse intre 290 si 435 de lei. Cei care sunt prinsi si in momentul in care vorbesc la telefon pot incasa si doua puncte de amenda pentru acest lucru.

Nesemnalizarea schimbarii directiei de mers

Pentru foarte multi soferi din Romania, semnalizarea schimbarii directiei de mers a inceput sa devina optiionala si acest lucru duce la multe tamponari si accidente usoare in trafic. Cei care sunt prisi de politisti cu astfel de practici vor incasa amenzi cuprinse intre 290 si 435 de lei, fiind inclusa in categora I de sanctiuni.

Volumul mult peste limita admisa

In ciuda faptului ca nu exista o limita pentru nivelul volumului de masina, politistii ne pot amenda pentru acest lucru. Numarul decibelilor nu poate fi stabilit de echipajele Politiei, insa daca lor li se pare ca muzica este la un nivel prea ridicat pot aplica amenzi intre 580 si 725 de lei, fiind in clasa a II-a de amenzi.

Nepurtarea centurii de siguranta

Din comoditate si din lipsa de interes fata de propria siguranta, multi soferi nu se obosesc sa-si puna centura de sigurata. Multi dintre conducatorii auto prefera sat raga centura prin spatele lor, fara sa constientizeze pericolele la care se expun. Cei care sunt prinsi fara centura de siguranta risca amenzi cuprinse intre 290 si 435 de lei, deoarece fac parte din clasa I de sanctiuni

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter