Politia Locala nu are voie sa incalce regulile de circulatie! Iata de ce!

Politia locala

Are parte Politia Locala de acelasi tratament ca celelalte organe MAI? Unii spun ca da, altii spun ca nu. Asa ca ce sa mai crezi cand in urma ta vuiesc girofarele si toata lumea se da pe margine mai ceva ca la coloana prezidentiala? Si cand te uiti, cu inima cat un purice, trece Politia Locala. Asa misiuni importante sa fie acolo de au nevoie de girofar? Nu stiu ce sa cred, dar am auzit un zvon.

Stim cu totii ca echipajele de pompieri, ambulanta, SMURD-ul si Politia Romana nu se incadreaza in acelasi regim de circulatie atunci cand se afla intr-o misiune.

Chiar daca vi se pare absurd ca cei mentionati mai sus incalca regulile de circulatie - mai ales cand ar trebui sa fie un model pentru ceilalti cetateni - acestia o fac pentru a duce la capat misiunea ce tocmai li s-a dat. Si ca sa duci la capat o misiune, trebuie sa ajungi acolo la timp, asa ca in aceste cazuri speciale regulile de circulatie nu-si mai au rostul. Dar poate sa faca Politia Locala acelasi lucru?

Nu. Nu au niciun motiv sa faca asta.

Citeste si: Politia Romana isi schimba o parte din flota auto! Ce masini cumpara?

Autovehiculele care au dreptul sa incalce regulile sunt urmatoarele:

 • Ministerului Afacerilor Interne;
 • Ministerului Apararii;
 • Serviciului de Informatii si Securitate;
 • Departamentului Institutiilor Penitenciare al Ministerului Justitiei;
 • Serviciului Graniceri;
 • Serviciului de ProtecÅ£ie si Pază de Stat;
 • Echipele mobile ale Serviciului Vamal;
 • Echipele destinate stingerii incendiilor;
 • Ambulantele;
 • Echipele serviciilor bancare;
 • Echipele Postei speciale.

Toate acestea sunt echipate cu semnale luminoase si sonore, au o anume coloratura si un anume aspect din care noi ceilalti sa ne dam seama ca aceste masini pornesc in misiuni speciale si trebuie sa le oferim prioritate.

Politia Locala, insa, nu face parte din lista de mai sus, dar se pare ca de multe ori acestia fac abuz de functia pe care o au ca sa se grabeasca si sa incalce regulile de circulatie. Politia Locala, de asemenea, nu are voie sa dea amenzi, cu toate ca foarte multi dintre ei fac asta fara sa se gandeasca la faptul ca nu intra in atributiile lor.

In schimb, Politia Locala poate sa primeasca amenzi de la Politia Rutiera. Asa ca, daca vedeti data viitoare un echipaj al Politie Locale cu girofar care trece pe rosu… sa nu va mire daca la urmatoarea intersectie este tras pe dreapta pentru a i se acorda o amenda pentru incalcarea regulilor de circulatie. Nu spunem ca Politia Locala nu trebuie luata in seama. Trebuie sa le acordam importanta, insa nu trebuie sa ii lasam pe unii dintre ei sa faca abuz de faptul ca nu foarte multi oameni nu cunosc care sunt atributiile acestui sector al Politiei.

Te-ar mai putea interesa:

Sfatul saptamanii: Nu incerca sa fugi de aceasta masina de politie!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter