E oficial! Iata ce amenzi nu mai pot primi soferii de la Politia Locala!

Politia Locala

Politistii locali nu au un rol foarte bine stabilit, dar cu siguranta nu vor mai avea voie sa amendeze soferii care parcheaza pe locurile interzise. Agentii si-au pierdut in ultimii ani din indatoriri dupa ce majoritatea zonelor importante din orase au inceput sa fie supravegheate de camere video sau firme de securitate platite de primarii, in timp ce problemele rutiere au trecut in totalitate in sarcina agentilor de la circulatie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat, in vara lui 2017, o decizie prin care politistul local nu mai poate contacta sau amenda proprietarul unei masini, ci doar politistul de la brigada rutiera. Astfel, soferii nu se vor mai trezi cu notificari sau amenzi in geam pentru parcare si pot lasa masina oriunde isi doresc fara sa poata fi amendati, atat timp cat in zona respectiva nu isi face aparitia un echipaj de la rutiera.

Totusi, agentii de la Politia Locala pot da amenzi soferilor cand parcheaza neregulamentar si sunt prinsi in flagrant, dar nimic mai mult. Pentru o pedeapsa suplimentara sunt in schimb nevoiti sa chememe colegii de la Politia Rutiera, iar de cele mai multe ori acest lucru nu se intampla din cauza numarului redus de personal.

Politistii locali si-au pierdut in ultimii ani din indatoriri, iar si cele pe care le au de multe ori le trec cu vederea. Una dintre actiunile dese pe care cei de la „locala” le fac in ultima perioada este identificarea in spatiul public a persoanelor care se afla sub influenta drogurilor, dar cand se lovesc de o problema mai grava cheama un echipaj al Jandarmeriei.

De altfel, de multe ori agentii de la Politia Locala refuza sa ridice spre exemplu persoanele fara adapost care isi fac veacul in cate o scara de bloc, motivand ca nu este de competenta lor sa faca acest lucru.

Politia Locala nu mai are un rol bine stabilit in societate, dar cu siguranta nu mai are voie sa amendeze soferii care si-au lasat masinile parcate pe locurile platite de alti cetateni sau chiar in locurile interzise.

In conditiile in care cei de la rutiera nu au suficent timp la dispozitie pentru a rezolva adevaratele probleme din trafic, dar si cele legate de parcarile facute aiurea, putem sa spunem ca statul roman contribuie la nervii multor conducatori care ajung la domiciliu si se trezesc cu locul de parcare ocupat.

Newsletter

Whatsapp