E oficial! Iata ce amenzi nu mai pot primi soferii de la Politia Locala!

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 3 Octombrie 2018

Politistii locali nu au un rol foarte bine stabilit, dar cu siguranta nu vor mai avea voie sa amendeze soferii care parcheaza pe locurile interzise. Agentii si-au pierdut in ultimii ani din indatoriri dupa ce majoritatea zonelor importante din orase au inceput sa fie supravegheate de camere video sau firme de securitate platite de primarii, in timp ce problemele rutiere au trecut in totalitate in sarcina agentilor de la circulatie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat, in vara lui 2017, o decizie prin care politistul local nu mai poate contacta sau amenda proprietarul unei masini, ci doar politistul de la brigada rutiera. Astfel, soferii nu se vor mai trezi cu notificari sau amenzi in geam pentru parcare si pot lasa masina oriunde isi doresc fara sa poata fi amendati, atat timp cat in zona respectiva nu isi face aparitia un echipaj de la rutiera.

Totusi, agentii de la Politia Locala pot da amenzi soferilor cand parcheaza neregulamentar si sunt prinsi in flagrant, dar nimic mai mult. Pentru o pedeapsa suplimentara sunt in schimb nevoiti sa chememe colegii de la Politia Rutiera, iar de cele mai multe ori acest lucru nu se intampla din cauza numarului redus de personal.

Politistii locali si-au pierdut in ultimii ani din indatoriri, iar si cele pe care le au de multe ori le trec cu vederea. Una dintre actiunile dese pe care cei de la „locala” le fac in ultima perioada este identificarea in spatiul public a persoanelor care se afla sub influenta drogurilor, dar cand se lovesc de o problema mai grava cheama un echipaj al Jandarmeriei.

De altfel, de multe ori agentii de la Politia Locala refuza sa ridice spre exemplu persoanele fara adapost care isi fac veacul in cate o scara de bloc, motivand ca nu este de competenta lor sa faca acest lucru.

Politia Locala nu mai are un rol bine stabilit in societate, dar cu siguranta nu mai are voie sa amendeze soferii care si-au lasat masinile parcate pe locurile platite de alti cetateni sau chiar in locurile interzise.

In conditiile in care cei de la rutiera nu au suficent timp la dispozitie pentru a rezolva adevaratele probleme din trafic, dar si cele legate de parcarile facute aiurea, putem sa spunem ca statul roman contribuie la nervii multor conducatori care ajung la domiciliu si se trezesc cu locul de parcare ocupat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

200.000 de masini construite de Opel au mari probleme. Anuntul a fost facut astazi de boardul companiei, care a recunoscut rezultatul unor controale de ultima ora. Problemele apar la unitatile...
de - 17 Iunie 2019
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) scoate la licitatie mai multe autoturisme, care pot fi achizitionate la un pret mult sub valoarea lor actuala. Masinile sunt intr-o stare decenta si...
de - 17 Iunie 2019
Politia Romana incearca sa-i avertizeze pe conducatorii auto, care se deplaseaza in aceste zile pe litoralul romanesc asupra unei situatii pe care o intalnim foarte des. Fara sa realizeze, soferii...
de - 16 Iunie 2019
Traficul pe Autostrada Soarelui a revenit la normal, dupa ce, vineri, au fost ridicate restrictiile pe sectoarele de drum unde se faceau lucrari, a anuntat Compania Nationala de Administrare a...
de - 14 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare