Piesele care ingheata cel mai rapid iarna la o masina

Piesele care ingheata primele la masina

Masinile sunt in general extreme de rezistente, insa dupa cateva zile consecutive de ger ne putem trezi cu probleme mari din cauza inghetului. Cele mai expuse sunt piesele aflate in exterior, cele care de altfel ingheata primele si pot provoca daune de cateva sute de lei daca nu suntem atenti.


1. Cheder
Una dintre piesele de la masina care pun mari probleme pe timpul iernii este chederul. Dupa o noapte geroasa vom avea parte de o surpriza neplacuta dimineata cand vom incerca sa deschidem usa, dar este inghetata. Specialistii recomanda ungerea cu silicon, in timp ce in popor se mai discuta si de o solutie cu glicerina boraxata.


2. Incuietoarea
Tot in zona usilor vom avea probleme si cu incuietoarea care ingheata si ea. In momentul in care sistemul de inchidere ingheata este indicat sa folosim spray-urile recomandate de specialisti sis a lovim usor in portiera.


3. Cea mai mare prostie pe care o poate face un sofer pe timpul iernii este sa deschida geamurile. Indiferent de motivul pentru care avem nevoie sa coboram geamul este bine sa fim extrem de atenti. Daca temperatura e mult sub 0 grade ele ingheata si riscul de inghet este unul mare.

4. Frana de mana trasa
Foarte multi soferi aleg sat raga frana de mana peste noapte chiar si in lunile friguroase de iarna, dar acest obicei poate aduce daune uriase. Dimineata ne putem trezi cu etrierele spate sunt blocate placutele fiind lipite de disc in acest caz.

5. Capota motor
De multe ori dupa o noapte friguroasa ne amintim ca vrem sa completam cu putin lichid de antigel, dar am putea sa avem mari probleme cand vrem sa deschidem capota. Solutia ideala in astfel de cazuri este sa lasam masina intr-o parcare acoperita si sa umblam la capota mai tarziu, deoarece riscam rupem mecanismul de blocare.

Iarna este un anotimp dificil pentru oameni, dar intr-o la fel de mare masura este dificil si pentru masini. Cele mai multe raman in parcari neacoperite si sunt expuse la temperaturi scazute in noptile de iarna.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter