Prima ta cautare de piese auto? Iata 3 sfaturi necesare pentru a cumpara corect!

Vanzator piese auto

Exista un moment in viata masinii noastre cand are nevoie de un service, cu piese de schimb, cu piese de inlocuit si asa mai departe. Chiar daca ne ducem masina in service pentru control asa cum mergem la medic pentru a ne asigura ca sanatatea noastra este buna si nimic nu ne poate deranja, cateodata mai apar probleme care necesita o vizita fulger catre mecanic.

Acesta pune masina pe rampa si o analizeaza cu atentie pentru a ne oferi un diagnostic. Asa cum spuneam mai sus: intocmai ca la doctor. Si dupa ce ne-a pus diagnosticul urmeaza si reteta. Ei bine, daca la medicamente stim cum sa facem si stim de unde sa le cumparam, in cazul unei masini… cum trebuie sa procedam?

Mi-am pus de multe ori aceasta intrebare cand mecanicul mi-a spus ce trebuie sa cumpar. Exista si cazuri in care mecanicul iti poate da comanda de piese, insa exista si cazuri cand trebuie sa-ti cauti tu piesa… si momentul nu este intotdeauna foarte usor, mai ales ca nu ai experienta in asa ceva.

Chiar daca nu imi doresc sa fie nevoie sa avem experienta in aceasta zona (ce e mai frumos decat sa ai un automobil care sufera rar?), ar trebui sa stim macar ce e de facut atunci cand trebuie sa cumparam piese auto.

Eu am vorbit cu soferii, cu oamenii care au avut diverse probleme cu masina, am analizat si situatiile prin care am trecut eu si am extras trei lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand cumparam piese auto. Acestea sunt 3 cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le pastram in minte.

1. Autenticitatea produsului nu-i de ignorat

Desigur, atunci cand vine vorba despre masina noastra, vrem cele mai bune produse, asa ca trebuie sa verificam autenticitatea produsului pe care l-am pus in cos - fie ca mergem offline, fie ca mergem online la cumparaturile pentru piese auto.

Cum faci asta? O comparatie intre site-ul pe care ai gasit piesa si site-ul producatorului piesei. Luati aminte care este numarul piesei, verificati descrierea, vedeti compatibilitatea.

Si asa cum stim si in cazul altor produse pe care le cumparam, un discount enorm de mare nu miroase a bine. De cele mai multe ori, piesele auto cu discount imens care te vor atrage intr-o clipa sunt piese contrafacute, asa ca vanzatorul isi doreste sa le vanda cat mai repede.

2. Vanzatorul este foarte important

Ei bine, exista vanzatori si vanzatori. Dupa cum v-am explicat mai sus, nu se va rusina nimeni sa vanda produse contrafacute la preturi mici doar pentru a scapa de stoc.

Vanzatorului ii intra niste bani in buzunar, voi va veti bucura la un pret mic pentru o piesa auto, iar apoi va trebui sa mai scoateti bani din portofel pentru ca piesa in cauza nu este de calitate si cauzeaza mai multe reparatii si mai multe cheltuieli.

Cum verificati vanzatorul? Trebuie sa va informati despre acreditarile lui, cititi feedback-urile de pe site, cautati pagina de Facebook si cititi recenziile lasate de clienti. Asta daca vorbim despre magazinele online, caci cele fizice vorbesc despre calitatea si seriozitatea lor inca de cand pasesti in interior. Si trebuie sa fiti foarte atenti.

3. Compararea preturilor nu este o rusine

Foarte multi se feresc sa compare preturile de rusine ca poate par… saraci. Aceasta practica normala a ajuns sa fie o rusine in Romania pentru ca aceasta comparare a preturilor se face doar atunci cand nu ai bani.

Total neadevarat. Este normal sa vrei sa vezi daca exista piesa auto pe un site la un pret mai mic sau pur si simplu vrei sa compari o piesa care poate sa para foarte ieftina si pentru ca nu vrei sa cazi in capcana produselor contrafacute despre care vorbeam la punctul 1, verifici si alte site-uri sau alte magazine.

De multe ori, o persoana care compara preturile ajunge sa cunoasca mai multe informatii despre produs si producator, asa ca isi poate da seama daca o piesa auto este scumpa si autentica sau este scumpa si contrafacuta sau invers, o piesa este ceva mai ieftina si buna sau este foarte ieftina si nu reprezinta decat un fals.

La final de articol, tot ce va spun este ca atentia ne ajuta in foarte multe situatii, iar ceva timp in plus petrecut pentru a derula cele trei actiuni de mai sus nu inseamna decat timp petrecut in favoarea noastra si a masinii noastre.

Spor la cumparaturi si nu va lasati pacaliti de vanzatorii care ofera piese importante pentru masina la preturi de nimic!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter