Cum prevenim perforarea anvelopelor? Nokian Tyres ne invata!

Anvelope de vara Nokian

Anvelopele nu sunt element de care soferii sa aiba atata grija precum ar trebui. Adica tot ce facem - si asta ne include pe toti, dragi soferi - este sa le schimbam si sa ne asiguram ca au presiunea corecta.

Dar ce facem pentru a le mentine in cea mai buna forma? Ne documentam cu privire la acest detaliu? Foarte putin spre deloc.

Stim oare cum sa prevenim strapungerea anvelopelor? Cuisoarele, sarmele sau pietricelele peste care tot trecem gandindu-ne neincetat ca “nu are cum sa ni se intample noua tocmai in acel moment” au un efect nociv asupra anevlopelor noastre, iar cei de la Nokian au gasit util sa puna cap la cap un set de sfaturi despre cum sa prevenim perforarile din anvelope.

Iata de ce trebuie sa tinem cont!

1. 1. Atentie sporita la zonele in care mergi

Martin Dražík, Product Manager al companiei Nokian Tyres, spune ca cel mai important lucru este sa fii mult mai atent atunci cand treci cu masina prin zone ca santierele de lucru (ne dam cu totii seama ca terenul este acoperit de bucati de material, instrumente taioase sau sarme si cuie) pentru ca aceste materiale combinate cu o ploaie sanatoasa pot duce la perforarea anvelopei si ajung sa penetreze pana si benzile de otel ce sunt situatie sub suprafata de rulare.

2. 2. Setarea presiunii corecte in anvelope

Acelasi Martin Dražík mai spune ca presiunea setata incorect in anvelope afecteaza talonul acestora: o presiune mai mica decat ar trebui inseamna o anvelopa mai flexibila, iar talonul masinii este predispus la avarii in momentul in care intalneste obstacole in mers. Ce se intampla cu anvelopa? Aceasta este grav avariata, iar repararea nu este o solutie pentru ca nu faci decat sa peticesti si sa slabesti calitatea acesteia. Deci va trebui schimbata in totalitate.

Nokian Tyres va reaminteste ca ultimele modele de automobile produse au incorporate un sistem de verificare a presiunii din anvelope. TPMS (Sistem de Monitorizare a Presiunii din Pneuri) este un sistem care te anunta atunci cand presiunea din anvelope scade.

Daca totusi masina ta nu are un astfel de sistem, nu trebuie sa uiti de presiunea in avelope si este obligatoriu s-o verifici o data la trei saptamani.

3. 3. Distanta din trafic

Ok, multi dintre voi ati spune ca nu are nicio legatura cu anvelopele… insa daca distanta dintre tine si cel din fata nu este una legala si corecta, in timpul franarii anvelopele sufera mai mult pentru ca sunt fortate. Si chiar daca in momentul acela anvelopa nu se perforeaza, aceasta atitudine de a merge cat mai aproape de cel din fata deterioreaza calitatea pneului care se va perfora la prima pietricica inofensiva.

De ce Nokian Tyres ne ofera sfaturile acestea? Pentru ca ofera anvelope de cea mai buna calitate care vin impreuna cu garantia unica Nokian Tyres care presupune o constructie si o structura a pneului bazata pe fibre durabile din Aramid care consolideaza talonul anvelopelor - Nokian Tyres Aramid este garantia care acopera toate deteriorarile ale taloanelor si presupune oferirea gratuita a unei anvelope de schimb. Tehnologia Nokian Tyres’ Aramid Sidewall este despre aceleasi fibre durabile din Aramid, insa tehnologia din urma este concentrata mai mult pe anvelopele SUV-urilor care au o mai mare greutate.

Un ultim sfat din partea mea, care nu are legatura cu sfatul celor de la Nokian Tyres este sa conduceti prudent si sa nu va avantati in ideea ca daca o sa calcati pedala de acceleratie ajungeti neaparat la timp (mai bine plecati mai devreme si evitati o pana care dureaza mai mult sau vreun accident neplacut).

Newsletter

Whatsapp