Patru locuri unde sa te opresti daca vrei sa faci o drumetie pe Transalpina

Transalpina, alaturi de Transfagarasan, este unul dintre locurile in care orice roman ar trebui sa ajunga cel putin o data in viata. Drumul din Muntii Parang, aflat la cea mai inalta altitudine din Romania, ofera un spectacol inedit.

Patru locuri unde sa te opresti daca vrei sa faci o drumetie pe Transalpina

Drumul Regelui, asa cum a fost denumit, ajunge in Pasul Urdele la 2.145 m si face lagatura intre orasele Novaci din judetul Gorj si Sebes din judetul Alba. Fiind un drum montan, este inchis pe perioada iernii.

Program Transalpina 2020

Programata initial pentru data de 1 iulie, Transalpina s-a deschis in acest an mai devreme. Inca din luna mai, romanii se pot bucura de unul dintre cele mai frumoase sosele ale Romaniei.

Trebuie sa stiti insa ca circulatia este permisa numai in intervalul orar 08.00 -20.00, cu urmatoarele restrictii: masa maxima autorizata <7.5 tone si viteza maxima 30 km/h.

In sezonul rece, care incepe in luna noiembrie, circulatia pe Transalpina, pe sectorul cel mai inalt cuprins intre Ranca (judetul Gorj) si Obarsia Lotrului (judetul Valcea) se inchide.

Citeste si: Care este perioada in care soseaua Transfagarasan este deschisa circulatiei auto 

Ce poti vizita pe Transalpina

Planuiti o drumetie pe Transalpina? Iata care sunt locurile din zona care merita vizitate.

Probabil ca de Valea Frumoasei ati auzit in povestirile lui Sadoveanu. Este un colt de rai in inima Muntilor Sebesului, ce pare incremenit in timp. Pe Valea Frumoasei ajungeti pe DN67, pornind dintre Sebes spre Oasa. Aerul rece, padurea vedre si peisajele spectaculoase iti dau senzatia ca ai ajuns intr-un colt de rai. Poti sa te odihnesti la un gratar sau sa o iei la pas pe drumurile muntoase.

Lacul Oasa, paradisul din inima multilor, situat la 1200 de metri altitudine. Pentru a-ti oglindi chipul in apele limpezi ale lacului din Muntii Sureanu trebuie doar sa cobori cativa zeci de metri pe marginea DN 67 C (Transalpina) Aproape de Barajul Oasa se afla Manastirea Oasa, o oaza de liniste si viata duhovniceasca. 

Cheile Oltetului sunt un loc ideal pentru amatorii de escalada, dar si de fotografii pasionati. Vei fi fascinat de peisajul spectaculos oferit de peretii verticali de munte. Au doar 1.5 km, insa ofera o experienta in natura inedita. Tot aici se afla si pestera Polovragi.

Daca mergi pe Transalpina, trebuie sa te opresti la Pestera Polovragi, ale carei galerii subterane ating 9000 de metri lungime, una dintre cele mai frumoase atractii din Parang. Pestera se gaseste la aproximativ 200 de metri de la intrarea pe Cheile Oltetului.

In drum spre pestera, vei da si de Manasitrea Polovragi. Lacasul de cult are o vechime ce depaseste 500 de ani.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter