Pareri anvelope all seasons. Merita sa iti pui astfel de cauciucuri pe masina?

Atunci cand vine sezonul rece, toti soferii se grabesc sa monteze pe masini anvelopele de iarna. La fel se intampla si in sezonul cald, atunci cand se monteaza cauciucurile de vara. Totusi, ce stim despre anvelopele all season? Merita sau nu sa iti pui astfel de anvelope?

Pareri anvelope all seasons. Merita sa iti pui astfel de cauciucuri pe masina?

Exista doua mari categorii de soferi: cei care folosesc anvelope de vara si de iarna pentru sezonul rece si cel cald, dar si soferii care folosesc anvelope all season, care rareori trec pe la vulcanizari pentru schimbul periodic.

Totusi, cat de bune sunt aceste anvelope si ce trebuie sa stim despre ele. Merita sau nu sa ne montam astfel de anvelope pe masina? Iata ce am aflat!

Avantajele si dezavantajele anvelopelor all season

Atunci cand comparam anvelopele all season cu anvelopele de vara, trebuie sa stiti ca anvelopele de vara sunt mult mai bune. De ce? Pentru ca anvelopele de vara ofera o franare mult mai buna in conditii uscate si umede, dar si o mai buna manevrare si tractiune. Nici confortul nu este uitat, la fel ca si zgomotul redus.

Citeste si: Cum stiu daca anvelopele mele trebuie sa fie echilibrate?

Fata de anvelopele all season, anvelopele de vara rezista mai mult pentru ca sunt create special pentru sezonul cald. Mai mult, ganditi-va ca anvelopele de vara sunt facute pentru a face fata puterii si cerintelor mai mari ale vehiculelor, asa ca siguranta este imbunatatita.

Totusi, anvelopele all season ofera si avantaje, pentru ca acestea livreaza un nivel mediu de performanta pe toata perioada anului, dar in conditii moderate de utilizare. Atunci cand utilizezi pe masina ta anvelopele all season nu vei fi luat deloc prin surprindere cand vei merge la munte si vei prinde ninsoare. Avantajul acestora il reprezinta versatilitatea.

De asemenea, anvelopele all season iti aduc si ceva economii pentru ca nu vei mai face vizitele periodice la vulcanizare pentru a le schimba pe cele de vara cu cele de iarna si invers. Nu spunem ca nu vei avea cheltuieli, pentru ca recomandam vizitele la vulcanizare pentru o echilibrare sezoniera a rotilor.

Cand este recomandat sa alegi anvelopele all season?

Specialistii recomanda cumpararea anvelopelor all season atunci cand masina este condusa in principal in oras, daca avem un stil de condus calm si nu sportiv sau daca parcurgem mai putin de 6.000 de kilometri pe an. De asemenea, se mai recomanda folosirea acestora daca nu vrei neaparat sa schimbi anvelopele in fiecare sezon.

Bineinteles, daca vrem sa cerem de la masina noastra mai mult, va trebui sa folosim anvelopele special create pentru fiecare sezon. Specialistii recomanda folosirea anvelopelor de vara sau de iarna daca masina pe care o conducem parcurge peste 6.000 de kilometri pe an, daca avem un stil de condus dinamic sau sportiv, ori daca obisnuim sa conducem in afara orasului sau mixt.

Soferilor care vor sa se simta mai in siguranta, celor care vor anvelopele care sa reziste mai mult timp sau sa fie mai silentioase si celor care cauta anvelope care sa aiba un impact cat mai mic asupra consumului de combustibil li se recomanda folosirea anvelopelor special create pentru fiecare sezon.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter