Ordonanta Militara 8. Masuri noi, anuntate de Guvern, pentru soferi

A fost emisa Ordonanta Militara nr. 8. Marcel Vela a anuntat noi masuri luate de Guvern in aceasta seara. Cum ii afecteaza pe soferi noile decizii si restrictii

Ordonanta Militara 8. Masuri noi anuntate de Guvern pentru soferi

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, secretarul de stat Bogdan Despescu si secretarul de stat Raed Arafat au susținut o declaratie de presa, joi seara, in care au anuntat ce prevede Ordonanta Militara 8. Documenul va fi publicat in aceasta noapte in Monitorul Oficial. 

Ordonanta Militara 8. Noi masuri pentru soferi 

Printre altele, Marcel Vela a anuntat ca este permisa circulatia in afara locuintei/gospodariei pentru achizitia de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule si servicii de reparatii auto.

In declaratia pe propria raspundere, persoanele  mentioneaza, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor.

Citeste si: Amenzile pentru incalcarea ordonantelor militare se pot plati acum si online

Pietele agroalimentare raman deschise 

Autoritatile au anuntat in aceasta seara ca pietele agroalimentare vor romane deschise: „Pietele agroalimentare raman deschise pe toata perioada starii de urgenta, strict pentru agricultorii care prezinta certificat de producator agricol, cu obligatia respectarii masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19.” 

Prelungirea suspendarii zborurilor

Se prelungeste masura suspendarii zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania si din Spania catre Romania, pentru o perioada de 14 zile, incepand cu data de 14 aprilie 2020.

 Masura prevazuta nu se aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfa si corespondenta, umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, precum si aterizarilor tehnice necomerciale.

Se suspenda exportul pentru produsele agroalimentare

Pe perioada starii de urgneta se interzice si suspenda exportul pentru grau, orz, ovaz, porumb, orez, faina de grau, soia, floarea soarelui, ulei de seminte, zahar, biscuiti, turte sau alte reziduuri din domeniul de panificatie. - Aceste prevederi sunt prevazute intr-o anexa la ordonanta, pe care cei preocupati o pot studia. - procedurile de export a acestor produse aflate deja in derulare se suspenda pe perioada starii de urgenta. Totodata, pentru siguranta, se suspenda si activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru export

 

 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter