Opt locuri de vizitat daca mergi cu masina in Muntenegru

Despre Muntenegru se spune ca este tara muntilor intunecati si a apelor albastre. Desi rareori aleasa de romani, este o destinatie ideala pentru o vacanta cu masina. Accesibila atat financiar, cat si ca distanta, Muntenegru are oate ingredientele pentru o vacanta de neuitat.

Opt locuri de vizitat daca mergi cu masina in Muntenegru

Interesant este faptul ca ai munte si mare, in acelasi loc. De la plaja poti merge in drumetii sau poti face chiar alpinism, asa ca nu va fi greu sa multumesti toti membrii familiei. Muntenegru te va cuceri prin peisajele extraordinare, prin orasele medievale si prin remarcabila mostenire culturala.

 

Cum ajungi cu masina in Muntenegru si de ce acte ai nevoie

Drumul este lung, insa nu anevoios, dupa cum spun cei care l-au facut deja. Cel mai scurt traseu este Bucuresti – Calafat – Vidin – Kula – Krusevac – Novi Pazar – Podgorica – Kotor. Desi drumul pare lung, este foarte interesant si variat, ceea ce nu poate plictisi un pasionat de condus si nici chiar pasagerii.

Pentru a calatori cu masina in Muntenegru ai nevoie de cartea de identiate sau pasaport valabil, permis de conducere si asigurare RCA cu acoperire in aceste tari, Carte Verde. In cazul masinilor care nu sunt proprietate personala este nevoie si de o imputernicire. Puteti lua in calcul si o asigurare rutiera pentru vacanta.

 

Locuri de vizitat in Muntenegru

Unul dintre locurile pe care trenuie sa le vizitezi neaparat in Muntenegru este Golful Kotor, locul une pamantul se intalneste cu marea. Tot aici vei gasi si unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din zona Adriaticii si cel mai vechi oras din Muntenegru, care poarta acelasi nume.

Un alt loc ne neratat, aflat la 12 kilometri de Kotor, este Perast, un oras vechi, fascinant, cu o bogata istorie maritima. Perast are doar o strada principala, dar e intesata de biserici si palate vechi.

In apropiere de Kotor se afla statiunea Budva, un oras unde vechiul se imbina cu modernul intr-un mod efervescent.

Asezata pe o stanca verticala la altitudinea de 900 de metri, manastirea Ostrog este unul dintre cele mai vestite locuri de pelerinaj pentru crestinii ortodocsi din peninsula Balcanica. O vizita in Muntenegru trebuie neaparat sa o includa.

Citeste si: Idei de vacanta in 2020 cu masina. Patru locatii unde poti merge fara sa folosesti avionul

Sveti Stefan, un sat pescaresc construit pe o insula stancoasa a ajuns statiunea de lux din Muntenegru, preferata su de multe celebriati. Sophia Loren, Sylvester Stallone, Queen Elizabeth II sunt doar cativa dintre oaspetii celebri care prefera sa isi petreaca vacantele aici. 

Plajele din Muntenegru sunt printre cele mai cautate plaje din Europa. Demne de amintiti sunt: Jaz, Budva, Mogren, Slovenska Plaza, Saint Nikola, Guvace, Kamenovo, Queen’s Beach, Sveti Stefan, Petrovac, dar si plaja Bečići, numita de expertii internationali drept una dintre cele mai frumoase plaje de la Mediterana. 

Podgorica, capitala si cel mai mare oras din Muntenegru, iti da senzatia ca te afli deasupra muntilor. La trei kilometri nord-vest de Podgorica se gasesc ruinele orasului antic Diocleea, cunoscut in Grecia Antica, dinaintea si din timpul Imperiului Roman.

Cetinje, capitala istorica a Muntenegrului, se afla la 31 km de Budva si 36 km de Podgorica. Acest orasel cochet este amplasat intr-o depresiune in muntii Lovcen, o rezervatie naturala frumoasa plina de verdeata si vestigii.

Parcul National Prokletije este cel mai recent declarat parc national din Muntenegru, prin 2009 si este inzestrat cu o mare frumusete naturala.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter