Oficial. Cand va fi deschis traficul pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj – Deva

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a fost in vizita de lucru pe santierul lotului 3 al autostrazii Lugoj – Deva.

Razvan Cuc a anuntat ca circulatia pe lotul 3 al autostrazii Lugoj – Deva va fi deschisa la finalul lunii septembrie, fara a anunta insa o data exacta. Anuntul vine dupa numeroasele critici primite ca urmare a rezilierii contractului cu constructorul spaniol, cu 16 zile inainte ca segmentul sa fie deschis circulatiei.

Atunci CNAIR a invocat probleme legate de executia lucrarii si a promis ca va aduce propriii muncitori sa rezolve multele deficiente constatate.

Lucrarile la Lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva, cu o lungime de 21 kilometri, au pornit in urma cu sase ani. Acest tronson nu a fost receptionat inca. In ciuda refuzului constructorului, au fost receptionati, totusi, fortat, 800 de metri pentru a se asigura descarcarea de pe Lotul 4. La randul lor, reprezentantii constructorilor spanioli si-au motivat intarzierile prin faptul ca CNAIR mai avea de platit 21 de milioane de euro din contractul existent si se vor adresa Comisiei Europene.

In cadrul vizitei la Deva, ministrul Cuc a pornit un adevarat razboi cu Asociatia non-guvernamentala Pro Infrastructura, care a denuntat felul in care autoritatile au gestionat contractul de pe Lotul 3.

”Pro Infrastructura spunea ca sunt probleme grave pe lotul acela, acum spune ca este un lot care poate fi deschis. Pro Infrastructura sa se hotarasca mai intai ce vor, dar in momentul de fata noi trebuie sa ne asiguram ca o autostrada, cand o dam in folosinta, nu incepem sa pompam bani pentru mentenanta si pentru intretinere sau pentru remedieri care apar in exploatare a doua zi. In acest sens, s-au dispus niste masuri de catre Compania de Autostrazi, nu de catre ministru”, a spus Razvan Cuc.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter